Microsoft тества нов инструмент за премахване на фон във вградения

...
Microsoft тества нов инструмент за премахване на фон във вградения
Коментари Харесай

Microsoft научи Paint да премахва фона на изображение с едно щракване

Microsoft тества нов инструмент за унищожаване на декор във вградения графичен редактор на Windows 11 — Paint. Функцията към този момент е налична за инсайдерите на Windows в каналите Canary и Dev (версията е 11.2306.30.0) и ви разрешава да премахнете фона на изображение с едно тракване на мишката.

Как да се възползвате от функционалността за унищожаване на фона в изображение в Paint?

За да употребява новия инструмент, потребителят би трябвало да отвори изображението благодарение на Paint и по-късно да щракне върху бутона за унищожаване на фона от лявата страна на лентата с принадлежности на графичния редактор (маркиран в алено на горната екранна снимка). След това Paint автоматизирано ще открие обекта на изображението и ще отстрани фона. Microsoft отбелязва, че потребителят може ръчно да избере частта от фона, която желае да отстрани.

Добавянето на инструмент за унищожаване на декор към Paint ще направи положителния остарял графичен редактор на Windows доста по-полезен. В последна сметка, неналичието на този инструмент принуди множеството консуматори да търсят опция. Много консуматори на Windows използваха Paint за бързо и елементарно редактиране на изображения, като изрязване, преоразмеряване, завъртане, само че бяха принудени да употребяват странични приложения за по този начин нужната интервенция за унищожаване на фона.

Какви са преимуществата от съществуването на тази опция?

Използването на странични стратегии изискваше спомагателни стъпки или разноски: редакторът Canva да вземем за пример предлага унищожаване на декор единствено с заплатен достъп, а Adobe Express не работи без основаване на акаунт. Достъпът до унищожаване на декор непосредствено от Paint доста ще форсира и понижи цената на тази интервенция. Същевременно, към новото средство за унищожаване на фона от графичните изображения, Microsoft също по този начин тества генератор на изображения, задвижван от изкуствен интелект в Paint.

В тази връзка единствено едно нещо остава неразбираемо: до момента в който създава графичния редактор Paint, вграден в Windows, Microsoft в това време възнамерява изцяло да отстрани текстовия редактор WordPad от операционната система, който ви разрешава да създавате и редактирате документи с форматиран текст, както и проникване на изображения и линкове. Разбира се, това решение на Microsoft не остана без социална реакция, за която повече можете да прочетете тук.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР