Microsoft ще плати $20 млн за урегулиране на претенциите на

...
Microsoft ще плати $20 млн за урегулиране на претенциите на
Коментари Харесай

Американският регулатор глоби Microsoft с $20 млн за събиране на лични данни на деца чрез Xbox

Microsoft ще заплати $20 млн за урегулиране на претенциите на американски регулатор, който осъди компанията за нелегално събиране на персонални данни от малолетни, които са употребявали конзолата Xbox, без да получат позволение от родител.

Регулаторът сподели, че Microsoft изисква всеки, който употребява услугата Xbox Live, да се записва с името, имейл адреса и възрастта си до края на 2021 година и децата могат да стартират развой по основаване на нов акаунт в Xbox, даже и преди появяването на съобщение за условието за приемане на родителско позволение. Дори когато компанията разбра за потребителите под 13-годишна възраст, тя продължи да събира и съхранява данни, нарушавайки Закона за отбрана на персоналните данни на децата в интернет (Children’s Online Privacy Protection Act, COPPA).

Microsoft съобщи, че това се дължи на “проблем в съхранението на данни “ и даде обещание да усъвършенства своите системи. „ В допълнение към нашата съществуваща многофакторна тактика за сигурност, ние също планираме да разработим последващо потомство система за инспекция на самоличността и възрастта – комфортен, сигурен, еднократен развой за всички играчи “ — се споделя в изказване на компанията.

След съглашението Microsoft се причисли към десетки други компании, в това число Amazon, Гугъл и TikTok, изправени пред санкции от Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати за събиране на данни от деца без единодушието на родителите.

Като част от разрешаването на случая Microsoft ще изтрие цялата информация, събрана за деца без единодушието на родителите, в границите на две седмици. Компанията още ще предизвестява издателите на видеоигри, които желаят персонална информация, в случай че потребителите са деца.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР