Microsoft ще добави проверка на правописа и автокорекция в Notepad

...
Microsoft ще добави проверка на правописа и автокорекция в Notepad
Коментари Харесай

По-добре късно, отколкото никога: Microsoft добавя проверка на правописа и автокорекция в Notepad

Microsoft ще добави инспекция на правописа и автокорекция в Notepad повече от 40 години след първата премиера на приложението. Новата версия на Notepad към този момент е налична за Windows Insiders посредством Canary и Dev каналите за Windows 11. В нея погрешно написаните думи автоматизирано ще бъдат подчертавани в алено. За да поправите хипотетична неточност, просто щракнете или докоснете въпросната дума, с цел да видите препоръчаните разновидности на изписване.

Функцията за автокорекция е малко по-невидима, като автоматизирано прави дребни промени в граматиката и пунктуацията, до момента в който пишете. Разбира се, функционалността първоначално надали ще е налична на български език.

Както е допълнително редактори, избирането на предложение ще актуализира думата. Потребителите също по този начин ще имат опция да пренебрегват предложенията в документа или да актуализират речника, тъй че те да не бъдат маркирани още веднъж като неверни.

Microsoft съобщи, че функционалността е задействана по дифолт за някои видове файлове, само че е изключена по дифолт в лог-файловете и други видове файлове, нормално свързани с програмиране.

Не е напълно ясно за какво от Microsoft чакаха толкоз дълго да прибавят инспекция на правописа и автокорекция в Notepad и за какво взеха решение да го създадат в този момент. Notepad е обикновен текстов редактор, който е лек и бърз по план, значително тъй като не е претрупан с функционалности, от които може да нямате потребност. Той е някак обаятелен в своята елементарност и постоянно е подготвен да се оправи с главните задания, даже и на остарял и ленив хардуер.

Notepad в никакъв случай не е бил предопределен да бъде пълностоен текстов редактор. Не липсват мощни (и безплатни) текстови редактори, които са по-подходящи за програмиране. Както вярно подсказва името му, той е предопределен за бързо водене на бележки и сходни задания.

Microsoft обаче не е съгласна с това. От известно време софтуерният колос непрекъснато вкарва нови функционалности в Notepad. През 2021 година Notepad получи нов дизайн, допълнен с обновени менюта, нова страница с настройки и мрачен режим. Миналата година главният текстов редактор получи поддръжка на табове в жанр браузър.

Microsoft постепенно внедрява инспекцията на правописа и автокорекцията, с цел да може да следи противоположната връзка, преди да ги популяризира за всички.

Какво мислите вие? Дали Microsoft си губи времето в опити да трансформира Notepad в богат на функционалности редактор, или приветствате новооткритите му благоприятни условия?

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР