Microsoft разработва своя версия на безкасовите магазини в опит да

...
Microsoft разработва своя версия на безкасовите магазини в опит да
Коментари Харесай

Microsoft ще конкурира Amazon с безкасова система за магазини

Microsoft създава своя версия на безкасовите магазини в опит да предложи на търговците на дребно опция на Amazon GO

Още по тематиката
Amazon отваря първия си безкасов магазин на бъдещето

След година проби компанията на Джеф Безос открива обекта в Сиатъл
22 яну 2018
Amazon гражданска война

Как компанията, учредена от Джеф Безос през 1994 година, се трансформира във все по-голям състезател на доста пазари
21 дек 2017
Amazon стъпва на пазара на търговия с храни в Индия

Компанията получи позволение за тази активност от държавното управление
12 юли 2017
Иноваторът Amazon

Международният интернет колос приготвя сливането на два от плановете си – доставката на храни и физическия магазин, в който ще размени обслужващото звено " човек " с " телефон "
31 мар 2017 Microsoft създава технология за безкасови магазини, оповестява Reuters, като се базира на анонимни източници. Информацията към този момент не е публично доказана от компанията. Подобни опити на софтуерната компания значат директна конкуренция с онлайн колоса Amazon, който към този момент създава хранителни обекти без каси и опашки.

Microsoft работи по система, която следи продуктите в кошницата на клиентите. Идеята към този момент се предлага на евентуални сътрудници в целия свят. Сред супермаркетите, с които компанията води договаряния, е американският колос Walmart.

Компанията има десетки сътрудници, в това число локалната AVA Retail, която работи по лична безкасова услуга. AVA Retail употребява облака на Microsoft за плана си, което води до облага за софтуерния колос. По този метод обаче Microsoft получава и скъп достъп до пазара за търговия на дребно и до търсените от търговците технологии.

В съревнование с Amazon

Макар да изостава, новаторската технология на Microsoft се допуска да е директен съперник на Amazon. Amazon Go е първият безкасов магазин на американската група, който отвори порти през януари. Компанията първо работи по концепцията в продължение на четири години, след което планът минава 14-месечен тестов интервал.

Клиентите би трябвало да изтеглят приложение за смарт телефони на Amazon Go, с което по-късно пазарят в магазина. По рафтовете са конфигурирани камери и датчици, които дефинират тъкмо какво вземат клиентите. Покупката се реализира автоматизирано посредством зареждане на потребителски акаунт, а концепцията е, че клиентите се таксуват посредством кредитни карти след излизане от магазина.

Технологичната компания възнамерява да отвори още два безкасови магазина в Чикаго и Сан Франциско, само че не има намерение да употребява системата в обектите на закупената през предходната година верига Whole Foods Market.

Но Amazon към момента среща съществени проблеми, измежду които най-основен е възстановяване на технологията. Засега напъните са ориентирани към това да се научат компютрите да употребяват колкото се може по-малко информация, с цел да разпознават продуктите.

Възможността да се понижат опашките в питателните магазини обаче заплашва бизнесите на търговците на дребно. В опит да отговорят на технологиите на Amazon някои обекти тестват разнообразни стратегии, при които клиентите сканират всяка купена стока. Резултатите към този момент са разнопосочни.

Възможност за Microsoft

Разработването на сходни планове от Microsoft е стратегическо решение, което може да обезпечи бъдещи бизнес благоприятни условия. В момента компанията е втора по продажби на облачни онлайн услуги – обезпечаване на свободно онлайн пространство, а измежду употребяващите услугата са и електронните търговци.

Засега не е известно по кое време Microsoft ще пусне безкасовия програмен продукт за хранителни магазини и до каква степен ще е сполучлив планът. Но технологията може да е идната огромна иновация, от която търговците на дребно ще се възползват и която Amazon не би трябвало да пренебрегва.

" Това е бъдещето за заплащане в питателните и смесените магазини ", споделя ръководителят на отдела за изследвания в Loup Ventures Джийн Мунстър. Компанията за рискови вложения от Минеаполис прави оценка американския пазар за автоматизирани каси на 50 милиарда $, а служителят на каса е една от най-често срещаните работни позиции в Съединени американски щати.

Иновациите на Microsoft

Microsoft в последно време насочва старания най-много в отдела за приложение на изкуствен интелект в бизнеса. Около 10-15 души създават технологии за търговците на дребно, които към този момент са показани пред изпълнителния шеф Сатя Надела, написа още Reuters.

Макар от компанията да отхвърлят коментар, на среща с екипа преди няколко месеца точно Надела е предложила " интелигентно " устройство, което да ръководи разнообразни по-малки свързани елементи като камери. Засега високата цена на оборудването се допуска, че ще е решаваща за търговците, които и в този момент изпитват усложнения. Като допустимо решение Надела предлага минимално преместване на данни до виртуалния облак.

Вътрешният екип на Microsoft, в който работи и някогашен чиновник на Amazon Go, изследва по какъв начин смарт телефонът може да се включи в извършването на покупки по най-хубавия метод. Екипът също по този начин следи покупките на клиенти посредством камери, които са поставени по количките за извършване на покупки.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР