Microsoft работи по включването на по-бърза версия на ChatGPT на

...
Microsoft работи по включването на по-бърза версия на ChatGPT на
Коментари Харесай

Идва ли краят на монопола на Google при интернет търсачките?

Microsoft работи по включването на по-бърза версия на ChatGPT на OpenAI, известна като GPT-4, в Bing през идващите седмици, оповестява софтуерната платформа Semafor.   Това се чака да направи търсачката по-конкурентна на монополиста в бранша Гугъл, откакто интеграцията даде на Bing по-разширени благоприятни условия за търсене.    Основната разлика сред ChatGPT и GPT-4 е в скоростта. Докато първият от време на време има потребност от няколко минути за образуване на отговор, GPT-4 се твърди, че е доста по-бърз в отговорите на поръчките.    Едновременно с това GPT-4 дава по-подробни и наподобяващи човешки отговори.  
Очаква се плануваното включване на ChatGPT в продуктите на Microsoft да ускори конкуренцията сред интернет търсачките, където безапелационен водач е Гугъл. Чрез потреблението на GPT-4 Bing ще може безусловно да " дава отговор като човек ", а не да демонстрира просто лист с връзки, показва източник от компанията, представен от Semafor.
Технологичният уебсайт оповестява също по този начин, че OpenAI възнамерява в бъдеще да вкара и мобилно приложение ChatGPT. В момента суперчатботът има единствено уеб версия, само че превръщането му в мобилна трансформация ще разшири неговата потребителска база и ще го напряко по-достъпен.    Новината идва няколко дни, откакто стана ясно, че Microsoft уголемява партньорството си с OpenAI с " многогодишна инвестиция на стойност 10 милиарда $ ".    А дали навлизането на ChatGPT в конкурентни платформи може да бъде началото на края на царуването на Гугъл в света на интеренет търсенето? Поне съгласно Пол Бухейт, основател на Gmail, безапелационни. По думите му монополът на Гугъл ще продължи още най-вече две години.   
Гугъл may be only a year or two away from total disruption. AI will eliminate the Search Engine Result Page, which is where they make most of their money.

Even if they catch up on AI, they can't fully deploy it without destroying the most valuable part of their business! https://t.co/jtq25LXdkj
— Paul Buchheit (@paultoo) December 1, 2022
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР