Microsoft продължава да е в полезрението на европейските регулатори, заради

...
Microsoft продължава да е в полезрението на европейските регулатори, заради
Коментари Харесай

Европейските регулатори насочват вниманието си към облачния бизнес на Microsoft

Microsoft продължава да е в полезрението на европейските регулатори, поради разнообразни аспекти на бизнеса си на Стария континент. Този път обект на ревизия от европейските антиконкурентни органи е облачния бизнес на американската компания, предава Reuters, базирайки се на свои източници.

Регулаторните управляващи са получили съответни сигнали от немския софтуерен снабдител NextCloud, от френската OVHcloud, както и от две други компании, засягащи клауд интервенциите на Microsoft. Очаква се Европейската комисия да стартира свое следствие, като интервюира конкурентните на Microsoft европейски компании в бранша. „ Комисията разполага с информация, че Microsoft може да употребява своята евентуално преобладаваща позиция в избрани софтуерни пазари, с цел да попречи на съперниците си във връзка с някои облачни услуги “, гласи част от изказването на Европейска комисия. Комисията желае също по този начин да разбере дали Microsoft изисква потреблението на операционната система на компанията или нейните приложения за работливост, с цел да се употребява тяхната лична облачна инфраструктура, с цел да може бизнесите да се конкурират по ефикасен метод.

Освен това, Европейска комисия включва в анкетата си към фирмите въпроси по отношение на лицензионните такси и изискванията по покупко-продажбите за лицензиране с доставчиците на облачни услуги, както и стратегия, по която те пакетират дружно и продават непосредствено композиция от майкрософтските и техните лични услуги.

„ Ние продължаваме да преценяме най-хубавите способи, по които може да подкрепим своите сътрудници и да създадем налични софтуера на Microsoft до всички среди, в това число тези на другите облачни снабдители “, цитира Reuters коментар на Microsoft по тематиката.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР