Microsoft обновява сделката за производителя на видеоигри Activision Blizzard, за да отговори на изискванията на Обединеното кралство

...
Microsoft преразгледа офертата си за закупуване на производителя на видеоигри
Коментари Харесай

Microsoft преразгледа офертата си за закупуване на производителя на видеоигри Activision Blizzard, за да успокои британските регулатори на конкуренцията

От Associated Press, 22 август 2023 г., 5:37 ч.

ЛОНДОН -- Microsoft преразгледа офертата си за закупуване на производителя на видеоигри Activision Blizzard във вторник, за да успокои британските регулатори на конкуренцията, които са последните голямо препятствие пред сключването на една от най-големите сделки в историята на технологиите.

Органът за конкуренция и пазари заяви, че е започнал ново предварително разследване на актуализираната сделка с краен срок за решението трябва да бъде взето на 18 октомври.

Производителят на Xbox Microsoft се опитва да придобие Activision, производител на популярния франчайз за игри Call of Duty, откакто обяви 69 милиарда долара сделка през януари 2022 г.

Болбастърската сделка е осигурила одобрения от антитръстовите органи, обхващащи 40 държави, включително Европейския съюз.

Но той беше задържан във Великобритания, където властите решиха да го блокират по-рано тази година поради притеснения относно задушаването на конкуренцията на нововъзникващия пазар на облачни игри, където играчите могат избягвайте да купувате скъпи конзоли и стриймвайте игри на своите таблети или телефони.

Съгласно преструктурираната сделка Microsoft ще продаде правата за стрийминг в облака за всички текущи и нови игри на Activision, пуснати през следващите 15 години, на френското студио за игри Ubisoft Entertainment, президент на Microsoft Брад Смит каза в публикация в блог.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР