Microsoft потвърди, че пуска платформата първо за мобилни компютриWindows 10X,

...
Microsoft потвърди, че пуска платформата първо за мобилни компютриWindows 10X,
Коментари Харесай

Windows 10X за лаптопи ще конкурира Chrome OS

Microsoft удостовери, че пуска платформата първо за мобилни компютри

Windows 10X, позиционирана за устройства с два екрана, ще работи и на елементарни преносими компютри
(снимка: Microsoft)

Операционната система Windows 10X беше показана от Microsoft като платформа за мобилни устройства с два екрана – п о-специално за Surface Neo. Сега обаче компанията разгласи смяна в проектите си.

Очакваше се Windows 10X да излезе за Surface Neo в края на 2020 година, само че в края на предишния месец стана известно, че появяването на фирмените устройства с два екрана, както и операционната система за тях, се отсрочва за идната година.

Появиха се също информации, че Microsoft може да пусне Windows 10X за типичен преносими компютри с един екран. В изказване от през вчерашния ден компанията удостовери тези догатки.

Microsoft акцентира гъвкавостта на Windows 10X, която разрешава на компанията да се концентрира първо върху устройствата с един екран и да употребява силата на облака, „ с цел да помогне на клиентите да работят, учат и граят по нови способи ”.
още по тематиката
Именно едноекранните устройства ще бъдат първите с Windows 10X, които Microsoft ще предложи на клиентите. Що се отнася до устройствата с два екрана, компанията прецизира в блога си, че ще продължи да търси подобаващия миг, дружно с OEM сътрудниците си, за стартирането им на пазара.

Предполага се, че с Windows 10X на типичен мобилни компютри Microsoft ще  конкурира хромбуците, които работят с операционна система Chrome OS от Гугъл. Това подхранва упованията, че Windows 10X преносимите компютри ще имат налични цени.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР