Microsoft помоли някои от своите служители, които се намират в

...
Microsoft помоли някои от своите служители, които се намират в
Коментари Харесай

Microsoft поиска от служителите си да се преместят от Китай на фона на влошените отношения на страната със САЩ

Microsoft помоли някои от своите чиновници, които се намират в Китай, да обмислят пренасяне отвън страната. Това решение беше взето на фона на влошените връзки сред Съединени американски щати и Китай, свързани с технологиите за изкуствен интелект, полупроводниците и облачните калкулации.

Според Reuters, цитирайки Wall Street Journal, настояването се отнася до 700-800 души, които се занимават с машинно образование и работят в региона на клауд-технологиите. Служителите, най-вече инженери от китайски генезис, са били помолени да обмислят разновидности за пренасяне в Съединените щати, Ирландия, Австралия и Нова Зеландия.

Представител на Microsoft удостовери настояването, само че не уточни точния брой чиновници, на които е препоръчано пренасяне. В същото време компанията акцентира, че остава ангажирана с работата си на китайския пазар и няма желание да напуща страната.

Решението на Microsoft идва на фона на внезапното утежняване на връзките сред Съединени американски щати и Китай на фона на комерсиалната война и високотехнологичното съревнование. Припомнете си, че преди този момент администрацията на Байдън наложи мита върху редица категории китайски импорт, в това число компютърни чипове, медицински артикули и съоръжение за електрическите автомобили, като батериите (EV) да вземем за пример. Съединените щати също по този начин обмислят спомагателни ограничавания върху експорта на технологии за изкуствен интелект и по-специално патентовани AI-модели със затворен код. Всичко това основава избрани компликации за американските ИТ-компании, опериращи на китайския пазар.

Както отбелязва Reuters, решението на Microsoft да трансферира някои чиновници от Китай е защитна мярка на фона на възходящото напрежение сред двете страни. Компанията обаче акцентира, че не има намерение изцяло да напусне китайския пазар.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР