Microsoft подготвя множество промени в Windows 11, вкл. индикатор за

...
Коментари Харесай

Windows 11 добавя индикатор за състоянието на VPN


Microsoft приготвя голям брой промени в Windows 11, включително знак за положението на VPN
(снимка: Microsoft)

Microsoft пусна тази седмица предварителна версия на Windows 11 под номер 25252, която към този момент е налична за членовете на програмата Windows Insider в канала Dev. Едно от най-забележимите нововъведения е появяването на знак за наблюдаване на положението на VPN (частна виртуална мрежа) в систематичната област.

„ Добавихме опция за обзор на положението на VPN в лентата на дилемите, когато сте свързани към разпознат VPN профил. Иконата на VPN под формата на дребен щит в цвета на систематичния акцент ще бъде насложена върху дейната мрежова връзка “, се споделя в изказване на Microsoft в блога на Windows.

Новият знак за положение на VPN не е единствената смяна в Windows 11. Така да вземем за пример, разработчиците от Microsoft не престават да опитват с визуализиране на търсенето в лентата на дилемите.
още по темата
За да измененията стила на проявление на търсенето, просто отидете на „ Настройки “, отворете менюто „ Персонализиране “, по-късно изберете „ Лента на дилемите “ и отворете менюто „ Контролен панел “. От това меню можете да избере една от наличните варианти за проявление на търсенето в лентата на дилемите.

Заедно с това в новата версия на Windows 11 са въведени някои корекции на известни проблеми. Например, разработчиците са поправили неточност, която причиняваше срив на explorer.exe при потребление на клавишите ALT+F4, когато в това време е отворено изскачащото меню „ Показване на скритите икони “ в лентата на дилемите.

В допълнение са поправени няколко други неточности в explorer.exe, които причиняваха закъснение на работата на лентата на дилемите. Също по този начин е решен казусът с отварянето на папки в менюто “Старт ”. Пълният лист с ремонти и усъвършенствания е оповестен в блога за разработчици.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР