Microsoft планира да я пусне на пазара в края на

...
Microsoft планира да я пусне на пазара в края на
Коментари Харесай

Новата конзола Xbox Series X ще поддържа 8К игри

Microsoft възнамерява да я пусне на пазара в края на 2020 година

Xbox Series X идва в тайнствена форма на правоъгълен паралелепипед
(снимка: Xbox)

С ледващото потомство на геймърската подпора Xbox ще се появи на пазара през декември 2020 година , заяви публично Microsoft. Новият артикул, разгласен през юни т.г. на ревюто E3 Game в Лос Анджелис, се назовава Xbox Series X.

Дизайнът на конзолата е напълно модифициран. Xbox Series X има форма на правоъгълен паралелепипед и наподобява по-скоро на систематичен блок за районен съд, в сравнение с класическа геймърска подпора. Тя може да се слага както отвесното, по този начин и хоризонтално.

Xbox Series X разчита на процесор AMD Zen 2 и графична архитектура Radeon RDNA, оповестява The Verge. Конзолата ще бъде оборудвана с NVMe SSD  и памет GDDR6, което е причина за ускорено зареждане и поддръжка на игри с резолюция 8K и периодичност 120 фрагмента в секунда.

Като цяло, новата подпора ще обезпечи четири пъти по-висока продуктивност, спрямо Xbox One X, и необикновено ниско равнище на звук. Тя ще бъде назад съвместима с игри за конзоли от предходни генерации.

Xbox Series X ще се доставя с нов безжичен контролер, с модифицирани размери и форма за възстановяване на използваемостта. Microsoft ще разгласи цената на Xbox Series X по-късно, а една от първите извънредни игри за нея ще бъде Saga: Hellblade II от Ninja Theory.

Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР