Microsoft планира да съкрати 5% от персонала си, като се

...
Microsoft планира да съкрати 5% от персонала си, като се
Коментари Харесай

Microsoft съкращава 5% от персонала си

Microsoft възнамерява да редуцира 5% от личния състав си, като се чака компанията да се раздели със експерти от отделите за човешки запаси и инженерни действия. Това е последната компания в американския технологочен бранш, която афишира съкращения, откакто такива направиха Amazon и Meta вследствие на намалялото търсене и утежняването на положението на световната стопанска система.

Reuters счита, че този ход на Microsoft може да докара до нескончаем развой на " Гледайки по-мащабно, следващата серия от съкращения в Microsoft демонстрира, че обстановката в бранша не се усъвършенства и евентуално ще продължи да се утежнява ", споделя анализаторът на Morningstar Дан Романов.

Британският ефирен канал Sky News заяви, базирайки се на свои източници, че Microsoft възнамерява да редуцира към 11 хиляди чиновници, което е 5% от личния състав. Това ги слага покрай компании като Amazon, Meta, Twitter и други в класацията за най-големи съкращения измежду софтуерните фирмите за последните две тримесечия.
Реклама
Според Bloomberg се готви да редуцира работни позиции в редица инженерни отдели в сряда, а от Insider оповестиха, че Microsoft може да освободи към 1/3 от отдела за набиране на нови фрагменти.
По-малко търсене на софтуерни услуги
От CNN Business сочат, че една от основните аргументи за уволняването на голям брой чиновници в Microsoft и други огромни компании е спадът на търсенето на софтуерни услуги след отшумяването на пандемията от Ковид-19. Така огромна част от чиновниците, наети през пандемията дружно с други ненужни такива, сега се освобождават. Говорейки за " нормализация " в търсенето на цифрови услуги, основният изпълнителен шеф на корпорацията Сатя Надела съобщи, че тех промишлеността ще би трябвало да оперира по-ефикасно. " Ще би трябвало да работим повече с по-малко ", споделя той.

От Microsoft отхвърлиха да разясняват информациите. Към 30 юни предходната година американската корпорация е имала 221 хиляди чиновници на цялостно работно време, от които 122 хиляди в Съединени американски щати и 99 хиляди в чужбина.

Microsoft са подложени на напън да поддържа темповете на напредък на своята платформа за облачни услуги Azure, откакто няколкото тримесечия на спад на пазара на лични компютри засегнаха продажбите на Windows. През юли предходната година серазбра, че дребен брой чиновници в компанията в компанията са били освободени. През октомври новинарският уебсайт Axios заяви, че Microsoft са съкратили под 1000 чиновници в няколко отдела.
Реклама
След новината за съкращенията, цената на акциите на Microsoft, която ще регистрира резултатите от последното тримесечие на 24 януари, леко се повиши.
Свързани публикации Коя е Gainsight - най-хубавият шеф в Съединени американски щати 17 януари 2023, 10:37 Българско-американската Edamam, която работи с Nestle, Amazon и Мicrosoft 15 януари 2023, 09:17 Краят на 20-годишния софтуерен взрив 13 януари 2023, 06:20 Microsoft обмисля да влага 10 милиарда $ в OpenAI 12 януари 2023, 12:15 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Технологии
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР