Microsoft обяви, че спира поддръжката на операционната система Windows 10

...
Microsoft обяви, че спира поддръжката на операционната система Windows 10
Коментари Харесай

Microsoft спира поддръжката на Windows 10 Mobile през месец декември

Microsoft разгласи, че стопира поддръжката на операционната система Windows 10 Mobile през месец декември тази година.

Да си напомним, че още през 2017 година софтуерният колос съобщи, че ще приключи създаването на нови устройства и нови функционалности за платформата Windows 10 Mobile, само че продължи да предлага обновявания по сигурност. Но от 10 декември 2019 година и те ще престанат да излизат и поддръжката на мобилните устройства с тази операционна система и те ще спрат да излизат.

„Операционната система Windows 10 Mobile версия 1700, излязла през месец октомври 2017 година, е последната версия на Windows 10 Mobile, за която Microsoft ще приключи поддръжката на 10 декември 2019 година“ – се споделя в обновеното съобщение за поддръжката на Microsoft.

След преустановяване поддръжката на Windows 10 Mobile през декември, корпорацията с още три месеца ще продължи поддръжката на основаването на аварийно копие на параметрите на устройствата, както и на някои приложения. Тези функционалности ще спрат да работят на 10 март 2020 година. Microsoft добавя, че „някои онлайн услуги, в това число съхранението на фотоси и възобновяване от списък, може да продължат да работят още 12 месеца от деня на преустановяване на поддръжката„.

Интересно е, че Microsoft предлага на потребителите с Windows 10 Mobile да преминат към потреблението на iOS или Android устройства.

„С окончателното прекъсване поддръжката на Оценка за съвместимост Windows 10 Mobile, ние предлагаме на потребителите да преминат към поддържаните към сегашен ден устройства с iOS и Android“.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР