Microsoft може да предложи на европейските потребители напълно да премахнат

...
Microsoft може да предложи на европейските потребители напълно да премахнат
Коментари Харесай

Microsoft ще позволи на потребителите напълно да премахнат приложението Teams Chat от Windows 11

Microsoft може да предложи на европейските консуматори изцяло да отстранен приложението Teams Chat от операционната система, което се дава в комплект с Windows 11. Тази мярка ще бъде отстъпка пред управляващите в Европейски Съюз, обвинявайки корпорацията в антиконкурентно държание към софтуерните играчи в района.

Microsoft се оказа на мушката на европейските антимонополни органи поради консолидацията на личните си артикули и услуги – съперниците ѝ, главно снабдители на облачни услуги, оповестиха сходни способи за нелоялни и ги сложиха в неизгодно състояние. Приложението Teams Chat идва в комплект с Windows 11 и съгласно разработчиците на други месинджъри и програмен продукт за взаимна работа, в това число Slack, това нарушава антимонополните закони.

В най-новите пакети ресурсът Windows Latest е разкрил промени в клиента Teams Chat. Досега потребителите можеха да отстранен чата от лентата на дилемите на операционната система, само че нямаше общоприети средства за цялостното унищожаване на програмата. Новите, пуснати през май, допълнения към Windows 11 съдържат връзки към функционалността “Изтриване на чат “, която изцяло отстранява софтуера от системата, в това число и всяко споменаване, че в миналото е съществувал. Първоначално приложението трябваше да увеличи привлекателността на платформата Teams за потребителите, само че тя нормално се употребява за работни видеоконференции и нормалните консуматори не се интересуваха от нея.

Функцията за заличаване на чат от месинджъра ще бъде осъществена благодарение на географския API, т.е. Microsoft ще може да управлява на кой контингент консуматори ще получат достъп до тази алтернатива. Проникването на Windows 11 към момента е относително малко: в края на май тази версия съставлява 23% от всички съоръжения на Windows, а Windows 10 остава водач с дял от съвсем 72%, сочат данни на Statcounter.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР