Microsoft може да отметне в списъка си с постижения деня,

...
Microsoft може да отметне в списъка си с постижения деня,
Коментари Харесай

Пазарната капитализация на Microsoft достигна 2 трилиона долара

Microsoft може да отметне в листата си с достижения деня, в който пазарната ѝ капитализация доближи 2 трилиона щатски $. Новината за компанията пристигна в същия ден, в който публично разгласи Windows 11 и детайлностите към идната нова операционна система. Това прави компанията втората американска компания, чиито акции се търгуват обществено на борсата, която в миналото е достигала до рекордната пазарна капитализация, като за първи път тази стопански граница беше премината от Apple, която съумя да я доближи през август 2020 година, съгласно публична информация от Bloomberg.

Лесно е да проследим по какъв начин 2020 година способства за икономическия триумф на Microsoft: Пазарът на лични компютри се разрасна с над 10 % през 2020 година, съгласно оценки на Canalys и IDC, и наподобява е запазил част от тази инерция и през актуалната година. Microsoft също означи триумф със своите устройства Surface, представянето на конзолата Xbox Series X и разширението на предлагането на облачните ѝ услуги – компанията разгласи, че единствено сегмента на интелигентните облачни услуги, са ѝ донесли 48 милиарда $ през финансовата 2020 година.

Разбира се, прогнозите за развиването на финансовите индикатори на Microsoft също са много високи – в последна сметка с представянето на Windows 11 ще има много компютри, които няма да дават отговор на минималните механически условия, а това ще донесе спомагателни доходи на компанията, посредством замяна на устройства, с такива, които идват непосредствено с конфигурирана новата операционна система.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР