Microsoft изтегли компютърно генерирана статия, която препоръчва на туристите да посетят Ottawa Food Bank

...
Microsoft изтегли компютърно генерирана статия за пътуване, която включва повдигаща
Коментари Харесай

Microsoft изтегли компютърно генерирана статия за пътуване, която включва повдигаща вежди препоръка: Наред с популярните туристически места в Отава като Parliament Hill, парчето одобри посещението на Ottawa Food Bank.

Вече изтритата статия, публикувана тази седмица на уебсайта на MSN на Microsoft, е най-новата в дълъг списък с грешки от  технология, използваща алгоритми и AI за създаване на съдържание за редакции. Статията на MSN включваше хранителната банка като една от туристическите дестинации в Отава, които „не могат да бъдат пропуснати“, което предизвика негативна реакция от някои читатели на X, сайта за социални медии, известен преди като Twitter.

„Microsoft наистина се справя със своите истории за пътувания, генерирани от AI“, каза един потребител на X в публикация. „Ако посетите Отава, горещо препоръчва Ottawa Food Bank и дава страхотен съвет за туристите: „Помислете дали да отидете в нея на празен стомах.“

според канадската CBC. Например, той включва снимка на река Ридо в раздел за канала Ридо и използва снимка на канала Ридо за информация за парк в Квебек.

„Алгоритмични техники“

Говорител на Microsoft каза пред CBS News, че оттогава статията е премахната от уебсайта на Microsoft и компанията „разследва как [пътеводителят] е преминал през нашия преглед процес."

Компанията каза, че статията е създадена чрез „комбинация от алгоритмични техники с човешки преглед, а не голям езиков модел или AI система“.

Той добави: „Статията не е публикувана от неконтролиран AI.“

„Нечувствително“ съдържание

Според екранна снимка на оригиналната статия, странно написан материал класира Ottawa Food Bank като трета туристическа дестинация в канадската столица.

"Организацията събира, купува, произвежда и доставя храна на нуждаещи се хора и семейства в района на Отава от 1984 г.", каза ръководството. „Животът вече е достатъчно труден. Помислете да влезете в него на празен стомах.“

Безсмислената статия подчертава значението на човешката преценка при управлението на компютърно генерирано съдържание, каза Саманта Козиара, мениджър по комуникациите на Ottawa Food Bank, пред The ​​Verge , който по-рано съобщи за пътеводителя с изкуствен интелект.

„Редът „празен стомах“ е очевидно нечувствителен и не е преминал през (човешки) редактор“, каза Козиара. „Доколкото ми е известно, не сме виждали нещо подобно преди, но тъй като AI става все по-популярен, не се съмнявам, че в списъци като този ще има увеличен брой неточни/неподходящи препратки.“

Гафове с изкуствен интелект 

Статията на Microsoft е последната от поредица грешки на медийни организации, експериментиращи със съдържание, създадено от изкуствен интелект и други компютърни програми.

Чатботът My AI на Snapchat публикува във вторник произволна история без обяснение или отговори, когато беше зададен въпрос от потребители, поне един от които туитна, че е „ОТЛУДЕН“.

По-рано тази година , BuzzFeed публикува приблизително 40 пътеводителя, генерирани от изкуствен интелект, които многократно използват фрази като „Сега знам какво си мислиш“ и „скрит скъпоценен камък“, съобщи сайтът за технологични новини Futurism. Миналата година CNET публикува статии, генерирани от AI, които се оказаха осеяни с грешки.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР