Microsoft и Activision Blizzard преговарят за удължаване на крайния срок

...
Microsoft и Activision Blizzard преговарят за удължаване на крайния срок
Коментари Харесай

Microsoft и Activision Blizzard преговарят за нов краен срок за завършване на сделката по придобиване

Microsoft и Activision Blizzard договарят за удължение на крайния период за довеждане докрай на контрактуваното съглашение за обединение, който изтича след по-малко от час. След 23:59 часа тихоокеанско време (10:00 източноевропейско време) и двете компании ще имат правото да се откажат от мегасделката за 69 милиарда $, макар че Microsoft ще би трябвало да заплати наказателна клауза на Activision в размер на 3 милиарда $.

От Reuters настояват, че Microsoft упорства за удължение на периода, с цел да предотврати евентуалния интерес към Activision от другите огромни играчи в гейминг промишлеността и да подсигурява, че издателят на Call of Duty няма да промени решението си, преди договорката да бъде приключена. Изменението на контракта отваря благоприятни условия за изработката на промени във финансовите условия по придобиването, които студиото може да се опита да употребява.

Microsoft неотдавна получи позволение да купи Activision Blizzard, откакто завоюва правосъдната борба против Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати. Софтуерният колос обаче към момента не е получил утвърждението на Службата за защита на конкуренцията и пазарите на Обединеното кралство (CMA), което остава последната огромна спънка пред приключването на договорката. Миналата седмица CMA удължи крайния период за изговаряне на окончателното си решение по въпроса до 29 август, с цел да може да прегледа новото предложение на Microsoft отвън правосъдната зала. Съобщава се, че производителят на Xbox обмисля да продаде част от правата си за разпространяване на облачни игри в Обединеното кралство в опит да получи утвърждението на локалния регулатор.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР