Microsoft е поредната голяма технологична компания, която работи по сгъваем

...
Microsoft е поредната голяма технологична компания, която работи по сгъваем
Коментари Харесай

Сгъваемите смартфони са бъдещето, смята Microsoft

Microsoft е следващата огромна софтуерна компания, която работи по сгъваем смарт телефон. Наскоро тя също е подала документи за патентоването на сходно устройство, оповестява онлайн изданието BusinessInsider. Освен това компанията дава и повече причини за какво счита, че този вид устройства са бъдещето на смарт телефоните като цяло.

Технологичните трендове през 2018 година

Ето кои са най-лошите пароли за 2017 година

В причините си към настояването за патентоването на своя сгъваем смарт телефон Microsoft споделя, че сега се следи увеличение на известността на устройства с два екрана. Освен това компанията счита, че потребителите желаят по-големи екрани в мобилните си устройства без това да прави джаджите по-големи и непрактични.

Samsung патентова още един сгъваем смарт телефон

Apple патентова сгъваем iPhone

Решението са точно сгъваемите смарт телефони, разяснява Microsoft в документите. Нейната разработка планува потреблението на безрамкови панели. Така, когато устройството е разтворено, сглобката сред двата екрана съвсем няма да се вижда и потребителят ще остава с чувството, че гледа единствено един екран, написа Microsoft.

Новите телефони на Гугъл са без жак за слушалки

Компанията желае да патентова нов вид панта, която да реализира въпросната сглобка. Пантата е двойна, компактна и не се поддава от устройството. Освен това действа като пантите на преносим компютър и може да се слага във всяка позиция. Това разрешава превръщането на сгъваемия смарт телефон и в дребен портативен компютър, като единият екран да се трансформира във виртуална клавиатура.

Защо iPhone X към момента изостава от конкуренцията

Патентоването на сходно устройство наподобява в звук със слуховете, че Microsoft работи по сгъваем телефон, който ще показа през 2018 година Компанията не е коментирала публично сходни планове. Все отново патентът може да си остане и просто на хартия, както постоянно се случва с сходни планове на доста софтуерни компании. Въпреки това наподобява въпрос на време до момента в който някоя от фирмите показа сходно устройство и това бързо ще стимулира и останалите да създадат същото.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР