Microsoft Corp. започва да връща служителите си в офисите от

...
Microsoft Corp. започва да връща служителите си в офисите от
Коментари Харесай

Майкрософт започва да връща служителите в офисите

Microsoft Corp. стартира да връща чиновниците си в офисите от края на този месец — трансформирайки се в следващата компания, която залага, че бизнесът ще се завърне към естественото със спада на броя новозаразени с Омикрон, написа The Wall Street Journal.

От 28 февруари " Майкрософт " ще даде на чиновниците си 30-дневен интервал, в който да преминат към хибриден режим на работа. Гигантът няма да изисква всички чиновници да се завърнат в офисите, а решението кой още веднъж ще работи от бюрото си ще се взема поотделно за всеки екип, показва Крис Капосела, основен маркетинг шеф.

Той споделя още, че компанията е подготвена на тази стъпка поради високия брой имунизирани против Covid-19 в района,

както и поради намаляващия брой хоспитализации и смъртни случаи в щата Вашингтон. " Майкрософт " искаше да върне чиновниците още през октомври, само че се отхвърли поради преобладаващия тогава Делта вид.

Други компании също вършат сходни стъпки. " Уолмарт " заяви на корпоративните си чиновници, че ги чака " през по-голямата част от времето " в офисите от 28 февруари. В понеделник " Експедия " също наложи хибриден режим на работа, в който чиновниците ще би трябвало да бъдат в офисите най-малко през половината дни, от 4 април.

" Мета платформс " ( " Facebook " ) отваря кампусите си в края на март. Един от най-големите проблеми пред корпорациите ще бъде нежеланието на чиновниците още веднъж да пътуват до офиса вместо да работят от у дома. Много от тях показаха неодобрение, а някои даже заплашват с овакантяване.

В по-големите американски градове към този момент офисите остават празни. В началото на февруари офисите в 10 огромни града са заети на 33 %, написа money.bg.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР