Microsoft Corp. се насочва към по-ниския клас на пазара на

...
Microsoft Corp. се насочва към по-ниския клас на пазара на
Коментари Харесай

Microsoft хвърли ръкавицата на Apple с нов евтин таблет

Microsoft Corp. се насочва към по-ниския клас на пазара на лични компютри с по-малкия и на ниска цена таблет Surface Go, който ще е директен съперник на най-евтините модели най-евтините iPad на Apple.

Surface Go има 10-инчов екран, който е със същия размер като базовия iPad. Със своите 399 $, устройството е на половина по-евтино от сегашния Surface Pro, само че има по-бавен процесор на Intel, a батерията му устоя 4 часа по-малко.

С тежестта си от малко над 520 грама той е надалеч по-лек от съществуващите разновидности на Surface. Продажбата му стартира от 2 август с wi-fi връзка, а устройствата с клетъчна съгласуваност (SIM карта) ще бъдат пуснати малко по-късно, написа Bloomberg.

 Microsoft победи Apple на един от основните за компанията пазари
Microsoft победи Apple на един от основните за компанията пазари

И завоюва доверието на потребителите

Подобно на по-ранните устройства на Microsoft, Surface Go може да работи с спомагателни клавиатура и мишка. Компанията към този момент разгласи по-евтини версии на двата аксесоара. За първи път на хардуер на Microsoft Go ще употребява стандарта за зареждане USB-C.

Новите таблети се оферират в няколко конфигурации, в това число 64, 128 и 256 гигабайта дисково пространство и 4 или 8 гигабайта оперативна памет. Цените варират от 399 до над 549 $.

 Новият Surface Go е лек и комфортен
Източник:

Новият Surface Go е лек и комфортен

Цената от под 400 $ е основна за Microsoft, защото се пробва да трансформира бизнеса си със Surface в по-сериозен съперник на други производители на компютърен хардуер. По-евтините устройства могат да привлекат студенти, които се усещат удобно с технологията и да я разпространят на работното място, откакто завършат.

Тази тактика оказа помощ на Apple, който показа по-рано тази година iPad за 299 $, предопределен за учебните заведения. Гугъл реализира прочут триумф и с евтините си преносими компютри Chromebook.

 Apple готви нов, по-евтин преносим компютър
Apple готви нов, по-евтин преносим компютър

Компанията ще показа нов таблет, слушалки и може би iPhone още в границите на тримесечието

Surface Go е към момента по-скъп от най-евтиния iPad, само че таблетът Go е съчетаем с професионални функционалности, като да вземем за пример преносимата клавиатура, които липсват на базовия iPad.

Microsoft пуска таблета Surface 3 за 499 $ в края на 2015 година, само че прекрати производството през 2016 година Софтуерният колос започва своя потребителски хардуер през 2012 година с стартирането на Surface RT. Таблетите обаче не се харесаха задоволително на потребителите, тъй че компанията се концентрира повече върху по-скъпите модели Pro.

Досега Microsoft се мъчеше да направи хитов артикул от серията Surface. Този бизнес генерира доходи от 4.4 милиарда $ за компанията на Бил Гейтс през последните 4 тримесечия. За същия интервал Apple продаде модели на iPad на стойност 20 милиарда $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР