Michael Wolf, фотограф. Живее в Хонг Конг, роден 1954 година

...
Michael Wolf, фотограф. Живее в Хонг Конг, роден 1954 година
Коментари Харесай

Абстарктен Париж през обектива на големия фотограф Michael Wolf

Michael Wolf, фотограф.
Живее в Хонг Конг, роден 1954 година в Мюнхен, Германия.

Във фокусът на работата на Michael Wolf е животът в мега градовете. Много от неговите планове документират архитектурата и националната просвета в метрополисите.
Израснал в Канада, Европа и Съединени американски щати, през 1994 година той се реалокира да живее в Хонг Конг, където работи в продължение на осем години като фотограф за списание Stern. От 2001 година насам, Michael Wolf се концентрира върху личните си планове, оповестени допълнително от 13 негови книги.
Печели два пъти първо място в състезанието за снимка World Press Photo Award, през 2005 и 2010 година. Изложбите му са многочислени, а ценителите на това изкуство са имали опция да се допрян до неговата работа във Венецианското биенале за архитектура; изложба на блендата в Ню Йорк; музей Vapriikki, Тампере, Финландия; музеят за модерна снимка в Чикаго; музея на изкуствата в Ню Йорк, Бруклинския музей, музея на изкуството Сан Хосе в Калифорния; музея за модерна снимка в Чикаго; музея на архитектурата във Франкфурт и доста други влиятелни места по света.

След като ви показахме един от емблематичните планове на фотографа, озаглавен " Гъстотата на архитектурата ", засягащ градската компактност на Хонг Конг, през днешния ден имаме опцията да покажем част от " Абстрактен Париж ".

Колекция със мощни геометрични абстракции на контекстуализирани пейзажи фокусирани върху върховете на разнообразни покриви, фотоси, които още веднъж изследват плътността на един актуален мегаполис. Избягвайки общоприетите клишета, свързани с изображения на Париж, Michael Wolf предлага един друг взор към френската столица.

В неговото продължаващо проучване на живота в мега градовете и този път има два лирически израза - архитектурната трудност и плътността на парижкия пейзаж.

 1  2  3  4  8

Целият план от фотографии взе участие в галерия в изложба Robert Koch, Сан Франциско от 10 юли до 30 август, 2014.

Robert Koch Gallery:
49 Geary Street
5th Floor
San Francisco, CA 94108
Tuesday-Saturday 11:00-17:30

Снимки: thisiscolossal.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР