Мианмар получи първата пратка от два руски изтребителя Су-30. Това

...
Мианмар получи първата пратка от два руски изтребителя Су-30. Това
Коментари Харесай

Москва достави на Мианмар два от шестте договорени изтребителя Су-30

Мианмар получи първата пратка от два съветски изтребителя Су-30. Това разгласи министърът на търговията на Мианмар Чарли Тан, оповестяват " Ройтерс " и РИА Новости.

" Два самолета към този момент са доставени ", сподели Тан в коридорите на Източния стопански конгрес . Това е годишният конгрес на Русия, ориентиран към развиването на икономическото съдействие в района и поощряване на задграничните вложения. Той стартира през днешния ден.

Русия и Мианмар са подписали контракт през септември 2022 година за доставка на шест изтребителя Су-30СМЕ.

Според Рособоронекспорт, съветският държавен експортьор на оръжие, многоцелевият изтребител Sukhoi Su-30SME е предопределен за поразяване на въздушни цели на съперника, въздушно разузнаване, бойно приложение и образование на водачи.
 На срещата на върха на АСЕАН Индонезия предизвестява за Мианмар и Китай
На срещата на върха на АСЕАН Индонезия предизвестява за Мианмар и Китай

Индонезийският президент Джоко Видодо, прикани групата да създаде " дълготрайна тактическа тактика

Отделно Тан сподели пред съветската държавна осведомителна организация ТАСС, че на Източния стопански конгрес ще бъдат подписани редица двустранни съглашения, в това число такива за развиване на туризма сред двете страни.

Съединените щати предизвестиха, че поддръжката на Русия за военните на Мианмар е неприемлива и би довела до дестабилизиране на района и разпалването на спора, което би било пагубно за страната.

Руският министър на защитата и един върховен посланик са посещавали Мианмар.  пък е бил в Русия няколко пъти от 2021 година насам.
 Би Би Си: Русия въоръжава хунтата в Мианмар
Би Би Си: Русия въоръжава хунтата в Мианмар

Доставките са за 400 млн. долара
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР