Miami Open, втори кръгАлександър Зверев – Борна Чорич 6-4, 3-6,

...
Miami Open, втори кръгАлександър Зверев – Борна Чорич 6-4, 3-6,
Коментари Харесай

Зверев преодоля Чорич и очаква Димитров или Макдоналд


Miami Open, втори кръг

Александър Зверев – Борна Чорич 6-4, 3-6, 6-3

Александър Зверев стартира присъединяване си на Мастърс шампионата в Маями с трисетов триумф над Борна Чорич. Въпреки дългото си неявяване от тура, хърватинът показва доста положително равнище и може да е горделив от представянето си против международния №4. Зверев обаче не позволи изненада и съумя да доближи до идната фаза, където чака спечелилия от мача сред Григор Димитров и Макензи Макдоналд.

Зверев записа 12 аса против два за Чорич, като в това време позволи единствено една двойна неточност. Германецът завоюва 82% от точките си на първи сервис (45/55) и осъществя две от трите си точки за пробив (67%), до момента в който неговият конкурент оползотвори един от своите два брейкпойнта (50%).

Началото на мача бе доста равностойно, като в първите осем гейма никой от съперниците не съумя да стигне до късмет за пробив. Изглеждаше, че статуквото ще се резервира, защото Чорич поведе с 30-15, само че Зверев съумя да обърн развоя на гейма и един брейкпойнт му бе задоволителен, с цел да поведе за пръв път от началото на мача. Олимпийският първенец се възползва по най-хубавия метод от разкрилия се пред него късмет о затвърди брейка с пробив на нула, спечелвайки първата част с 6-4.

Противно на развиването на мача до този миг, вторият сет стартира доста по-добре за Чорич. Световният №166 заигра доста офанзивно и непрекъснато тормозеше именития си конкурент с прецизни къси топки, като това му оказа помощ да осъществя ранен пробив и да натрупа стабилен задатък от 3-0. Въпреки напъните на Зверев хърватинът съумя да запази задатъка си и изравни резултата в мача след 6-3.

В заключителната част обаче доста по-добрата физическа кондиция на втория подложен наклони везните в негова изгода. Сетът стартира по подобен сюжет, само че при разменени функции, като този път германецът бе този, който проби пръв и поведе с 3-0. При 5-3 Чорич стигна до брейкпойнт, само че не съумя да се възползва от шанса да сложи Зверев напрегнат и международният №4 още веднъж завоюва подаването си, триумфирайки с 6-4, 3-6, 6-3 след 1 час и 44 минути игра.

Резултати от приключилите мачове от деня:

Таро Даниел – Фабио Фонини 7-6(1), 2-6, 6-7(5)

Хуан Мануел Серундоло – Кевин Андерсън 7-6(7), 3-6, 6-3

Джак Дрейпър – Камерън Нори 6-7(5), 4-6

Пабло Кареньо Буста – Давид Гофен 6-3, 6-2

Джон Иснър – Юго Гастон 6-7(5), 4-6

Александър Зверев – Борна Чорич 6-4, 3-6, 6-3
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР