Miami Open, трети кръгЖереми Шарди – Григор Димитров 6-4 6-4Жереми

...
Miami Open, трети кръгЖереми Шарди – Григор Димитров 6-4 6-4Жереми
Коментари Харесай

Край за Гришо в Маями, отпадна от №90 в света

Miami Open, трети кръг
Жереми Шарди – Григор Димитров 6-4 6-4

Жереми Шарди и Григор Димитров надалеч не предложиха на феновете прелъстителен тенис в конфликта си от трети кръг на Miami Open. В играта и на двамата липсваше живец, като грешките валяха една след друга. Французинът излезе печеливш от обстановката и продължава напред след 6-4 6-4. В идващия кръг чака Милош Раонич или Диего Шварцман.

В първите четири гейма двамата взеха умерено подаванията си.

Шарди откри петия с две двойни неточности, само че Григор също не бе акуратен в идващите разигравания и изостана с 30-40. Французинът изпрати привидно лесна топка в навън, което докара до дюс, а Димитров си създаде първата точка за пробив с бекхенд уинър от ретур. Шарди се избави със смач, след което взе подаването  си.

При 3-4 две неточности на българина бързо направиха резултата 0-30, само че той съумя да изравни. При 30-30 уцели мрежата и Шарди получи късмет да пробие, който пропиля с удар в навън. Един дюс по-късно Григор не откри корта и противникът му получи нов брейкбол. Първата ни ракета още веднъж се измъкна, само че миг по-късно отново бе подложен в позиция на догонващ. Брилянтно показване на мрежата върна равенството, преди Димитров най-сетне да завоюва подаването си с бекхенд уинър.

Родният играч направи две неточности при 15-15 в десетия гейм, като по този метод сервира два сетбола на съперника си, който се възползва още от първата.

При 2-1 и 40-30 във втората част международният номер 4 изпрати топката в навън. Григор поведе, само че сгреши на два пъти и даде брейкбол на противника си. Измъкна се с уинър, само че Шарди получи нова опция, откакто Димитров не съумя да го преодолее на мрежата. Французинът още веднъж не съумя да се възползва и първата ни ракета завоюва подаването си.

Двамата си размениха по няколко подавания, в които бяха необезпокоявани и по този начин се наложи Григор да сервира за оставане в дуела. Българинът поведе с 30-0, само че позволи равнене, след което изпрати топката в мрежата и даде мачбол на съперника си. Шарди се възползва и се класира за осминафиналите.

TennisKafe.com
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР