Miami Open, трети кръгБианка Андрееску – София Кенин 6-4, 6-4Бианка

...
Miami Open, трети кръгБианка Андрееску – София Кенин 6-4, 6-4Бианка
Коментари Харесай

Андрееску отново ще играе на осминафинал в Маями


Miami Open, трети кръг

Бианка Андрееску – София Кенин 6-4, 6-4

Бианка Андрееску изигра нов мощен мач в Маями и записа двусетов триумф над София Кенин. След като в профил Ема Радукану на старта, през днешния ден канадката завоюва още една борба сред „ мейджър “ шампионки и доближи до първия си WTA 1000 осминафинал от август насам, когато игра на същата фаза в Торонто. Така Андрееску затвърди позитивната наклонност да не отпада преди осминафинал във Флорида, нареждайки се измежду най-хубавите 16 и в третото си присъединяване в конкуренцията.

Нейна съперничка в идващия кръг ще бъде Белинда Бенчич или Екатерина Александрова.

Андрееску пласира 7 аса против единствено 1 на Кенин, като в това време направи по-малко двойни неточности (1-3). Шампионката от US Open 2019 завоюва 69% от точките си на първи сервис (27/39) и беше безгрешна при възможностите си за пробив (3/3), до момента в който американката осъществя единствения брейкпойнт, до който съумя да доближи.

Андрееску съумя да пробие първа и да направи резултата 3-1 в своя изгода. Въпреки напъните на Кенин, канадката беше безупречна при подаванията си и даде единствено 5 точки на собствен сервис за целия сет, спечелвайки първата част с 6-4.

Във втория сет Кенин стартира да играе по-офанзивно, само че все пак Андрееску осъществя два поредни брейка и натрупа удобен задатък от 4-1. Двубоят изглеждаше решен, само че Кенин върна интригата като редуцира пасива си до единствено един гейм. Бившата №4 обаче не разреши на американката да върне и втория пробив и победи с 6-4, 6-4 след 92 минути на корта.

Резултати от приключилите мачове от деня:

Каролина Плишкова – Маркета Вондроусова 1-6, 2-6

Магдалена Фрех – Варвара Грачева 1-6, 2-6

Бианка Андрееску – София Кенин 6-4, 6-4
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР