Miami Open, полуфиналПетра Квитова – Сорана Кърстя 7-5, 6-4Петра Квитова

...
Miami Open, полуфиналПетра Квитова – Сорана Кърстя 7-5, 6-4Петра Квитова
Коментари Харесай

Петра Квитова е на първия си финал в Маями


Miami Open, полуфинал
Петра Квитова – Сорана Кърстя 7-5, 6-4


Петра Квитова ще бъде съперничка на Елена Рибакина в съботния край при дамите на Miami Open. Във втория полуфинал чехкинята се оправи със 7-5, 6-4 против изненадата на шампионата Сорана Кърстя.

Квитова изигра превъзходен мач на сервис, което бе и основата на триумфа ѝ. За нея това ще бъде първи край в Маями. Той идва след седмия ѝ триумф над непоставената румънка, която обаче бе спечелила 4 от 5-те им мача на хард.

„ Не мога да допускам, че съм на край. За мен е изненада, макар че знам, че имам играта да победя всяка съперничка “, съобщи Квитова, която към този момент дели третото място по победи на равнище WTA 1000 (176) дружно с Каролине Возняки. Повече имат единствено Симона Халеп и Виктория Азаренка.  „ Знам, че трябваше да избавям 2 или 3 сетбола. Вече трябваше да обръщам няколко сета, тъй че това ми оказа помощ. “

Относно идния край с Рибакина, двукратната шампионка на Уимбълдън разяснява: „ Играли сме два пъти, 1-1 е резултатът, на следващия ден се взема решение всичко. Аз съм подготвена за финала, ще дам всичко от себе си. “

Квитова не стартира мача добре, а Кърстя сподели прелестния си боеприпас от удари, с който победи две тенисистки от топ 5 в лицето на Арина Сабаленка и Каролин Гарсия. Румънката доминираше в разиграванията и водеше с 5-2 без да е затруднена на сервис до този миг. В осмия гейм Кърстя водеше с 40/15 и имаше два сетбола, само че чехкинята съумя да обърне и да стигне до връщане на пробива.

Това даде старт на серия от пет следващи гейма за Квитова, която взе сета със 7-5. Серията ѝ набъбна на седем следващи гейма до 2-0 във втората част. Непоставената спря серията, само че до края на мача Квитова по този начин и не ѝ даде повече благоприятни условия за пробив.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР