Miami Open, четвъртфиналДаниил Медведев – Кристофър Юбанкс 6-3, 7-5Даниил Медведев

...
Miami Open, четвъртфиналДаниил Медведев – Кристофър Юбанкс 6-3, 7-5Даниил Медведев
Коментари Харесай

Медведев спря Юбанкс и за пръв път е на полуфинал в Маями


Miami Open, четвъртфинал

Даниил Медведев – Кристофър Юбанкс 6-3, 7-5

Даниил Медведев стигна до първия си полуфинал в Маями след двусетов триумф над сензацията на шампионата Кристофър Юбанкс. Мачът бе пресечен поради дъжд при 3-2 и това се отрази отрицателно на американеца, който не завоюва повече геймове до края на откриващия сет. Световният №5 инкасира пробив във втората част, само че все пак не изпусна контрола върху мача и стигна до десетия си Мастърс полуфинал на хард.

Там негов конкурент ще бъде Франсиско Серундоло или Карен Хачанов.

В началото на мача отличното придвижване на Юбанкс по корта създаваше съществени проблеми на Медведев. Четвъртият подложен опитваше да пласира минаващи удари, само че американският тенисист се справяше чудесно при мрежата. Световният №119 сложи именития си конкурент под съществено напрежение в четвъртия гейм, когато стигна до пет благоприятни условия за пробив. Медвдев обаче избегна заплахата и завоюва подаването си. Представителят на домакините си върна водачеството при 3-2, само че по-късно играта бе прекратена поради дъжд.

В седмия гейм Юбанкс поведе с 40-15, само че след това двойна и непредизвикана неточност на американеца доведоха до тъждество. Медведев стигна до първия си брейкпойнт в мача след разиграване, в което мрежата оказа помощ на международния №5. Форхенд в навън на Юбанкс донесе на руснака първия пробив в мача и той реализира поврат за 4-3.

Медведев затвърди брейка, приключвайки осмия гейм с ас, и се приближи доста до спечелването на откриващата част. Колебливото показване на Юбанкс продължи и той изпрати воле в навън, което даде два следващи сетпойнта на международния №5. Медведев имаше потребност единствено от един, защото след слайс в мрежата на неговия конкурент руснакът осъществя нов пробив за 6-3.

В началото на втория сет Медведев удължи серията си от следващи извоювани геймове на пет, преди Юбанкс да успее да приключи стремежа му. Последваха няколко равностойни гейма, преди слайсът още веднъж да съобщи американеца и да даде късмет за пробив на неговия конкурент. Последва зрелищна замяна на удари при мрежата, само че на третия опит Медведев откри междина в защитата на съперника си и безмилостен бекхенд, реализирайки брейк за 4-2.

Изглеждаше, че Медведев е сломил съпротивата на съперника си, само че Юбанкс бе на друго мнение. Няколко неточни офанзиви на четвъртия подложен помогнаха на американеца да върне интригата и да реализира пробив в седмия гейм. Агресивната игра при мрежата от страна на международния №119 даде резултат и той възвърне равенството в сета при 4-4.

При 6-5 бекхенд в мрежата на Юбенкс даде на Медведев два шанса да завърши мача. Американецът обаче реагира с форхенд уинър, последван от отлично воле при мрежата. Радостта му обаче не продължи дълго. Медведев стигна до нов мачбол след ретур уинър по правата, като този път Юбанкс изпрати топката в навън при привидно елементарно воле и по този метод руснакът победи с 6-3, 7-5 по-късно под час и половина игра.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Café: изкуствен интелект и Григор Димитров
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР