Miam е името на добра идея и успешното й осъществяване

...
Коментари Харесай

Ново място: Miam Mini Market

Miam е името на добра концепция и сполучливото й реализиране през 2015 година стартира с предлагането на лични вечери, развива се като кетеринг и доставки по домовете и до момента в който натрупва известност, стига до разумния миг на отварянето и на първия си магазин.

Какво може да вършим в Miam Mini Market? Най-накратко - да влезем за сладкиш и лимонада на място и да излезем с подготвени ястия и артикули за закуска, обяд, вечеря, празненство или пикник. Почти без изключение те ще са приготвени в кухнята на Miam. Ето по-подробно:
Автор: Цветелина Белутова
Закуската може да е гранола или сладкиш със сушени сини сливи, бадеми, рози с парещ шоколад. За обяд най-подходящи са салатите, да вземем за пример с хумус, печен патладжан, песто, рохко яйце и маринован лук. За вечеря на помощ идват печеното пиле, дърпаното свинско, печените картофи или маринованите зеленчуци с дафинов лист, звездовиден анасон, куркума, синап и фенел, за десерт е сладкото от ревен. В магазина има и доста добра дребна селекция от виновност на Вила Кътина, Вила Мелник и Нера гора.
Автор: Цветелина Белутова
Може би като най-емблематични за Miam се постановиха минибургерите. Те са резултат от опит с цветовете на питките и комбиниране от четири типа мариновани зеленчуци, четири типа майонези и четири типа месо. Тестото е във вариации с черен въглен, цвекло на прахуляк и спанак на прахуляк, а основата е от пиле, риба тресчица, вегетарианско кюфте или дърпано свинско. Мини бургерите се продават в кутии по четири. Много подобаващи за празненство или пикник.

В магазина се оферират солени ферментирали лимони, с които може да " вдигнете " усета на съвсем всяко ядене, алйоли, майонеза с корейския кочу джанг, барбекю сос с варени домати, сини сливи и рибен сос, също и подправката на Miam - Дука, направена от най-вече египетски подправки.
Автор: Цветелина Белутова
Сосът мисо и доматите San Marzano са измежду неавторските подготвени артикули. Мисото е на берлинчаните mimi ferments, с умами усета си може да се прибавя съвсем на всичко, а доматите San Marzano нямат никаква потребност от показване.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР