Мездренското село Лютидол е без вода заради откъснати водопроводи, научи

...
Мездренското село Лютидол е без вода заради откъснати водопроводи, научи
Коментари Харесай

Мездренското село Лютидол е без вода заради откъснати водопроводи

Мездренското село Лютидол е без вода поради откъснати водопроводи, научи организация BulNews. Обиколка на селата от община Мездра, наранени от дъждовете през последното денонощие, правят регионалният шеф на Враца Георги Митов, зам.областният шеф Милчо Стефанов и кметът на община Мездра Иван Аспарухов. 
Кметът на Мездра съобщи, че най-тежко е ситуацията в Лютидол, където са откъснати водопроводите и от двата водоизточника и няма вода в цялото село. Има и паднали подпорни стени.  В село Ребърково водата е подкопала гробищния парк. Тежка техника изрива нанесената баластра по междуселските пътища, изясни още Иван Аспарухов. Щетите занапред ще се прецизират.
Снощи кметът на община Мездра обяви частично бедствено състояние за селата Лютидол, Ребърково, Крапец  и Боденец. В обществените мрежи той разгласи, че регулярно се източват до 10% от размерите на ВЕЦ-те по поречието на река Искър. Частично бедствено състояние поради мощните дъждове бе оповестено и на територията на общините Враца и Криводол. 
За последните десетина дни мощният дъжд основава за повторно проблеми в региона на Мездра. На 4 юни проливен дъжд заля село Лютидол, тогава краткотрайно бе спряно придвижването и по интернационалния път Е-79 в региона, провали имаше и в селата Ребърково и Лик. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР