Мейрав Тал - жената с български произход, която вчера беше

...
Мейрав Тал - жената с български произход, която вчера беше
Коментари Харесай

Да си в плен на Хамас: Бащата на заложничката с български произход пред БНТ

Мейрав Тал - дамата с български генезис, която през вчерашния ден беше освободена от Хамас, към момента е в болница и с нея работят психолози.

Засега Мейрав е безмълвна и беседва само с околните си. Баща ѝ, с който първо в " По света и у нас " ви срещнахме, описа за претърпяното. Първата среща на Мейрав с околните ѝ трогнала всички в болничното заведение в Тел Авив.



" Това беше най-красивото нещо, което можеше да видиш. Като тя влезе в коридора там - тя стартира да тича и тия всичките започнаха да тичат към нея. Болницата споделиха, че не са виждали такова нещо да имаме такава среща. Сега щерка ми е тука, доста сме удовлетворени, че е тука. Не приказва доста, не знам за какво. След 53 дни в тия места, които е била, дори не може да се изкаже като човек. Физически е здрава, но не знам по какъв начин е вътре в себе си ", изясни Несим Алфандари - татко на Мейрав Тал.

Ранили Мейраф още при отвличането. Оправила се някак, до момента в който била пленник. В плен подземен, Мейрав била разграничена от приятеля си, само че срещнала друга жена - със същата орис.

" Тя вика: с нея бяхме дружно, добре, че имаше някой, с който да приказвам няколко думи на иврит - на нашия език. Въоръжени, всички въоръжени са ги пазили с оръжие. Тя споделя, че не е страдала от нещо особено - да са я били или нещо сходни. Тези младите, дето са ги хванали там - има доста, които са ги срязали с ножове. Не единствено тормозили, изнасилили са и девойки ", описа бащата.



Несим не може да си изясни тази свирепост и подължава да поддържа фамилиите на другите отвлечени.

" Българите в тая страна, които са пристигнали от България, са доста ценени, тъй като ние не ненавиждаме ".

Несим и цялото му семейство, в това число Мейраф, към този момент са идвали в България и си поискали още веднъж да се върнат в родината на своя татко.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР