Мейджър лийг бейзбол (МЛБ), асоциацията на професионалните играчи (MLBPA) и

...
Мейджър лийг бейзбол (МЛБ), асоциацията на професионалните играчи (MLBPA) и
Коментари Харесай

Историческо споразумение слага край на бягствата на кубински играчи на бейзбол в САЩ

Мейджър лийг бейзбол (МЛБ), асоциацията на професионалните играчи (MLBPA) и националната федерация на Куба (FCB) подписаха исторически контракт, който ще постави завършек на бягствата на кубински ирачи на бейзбол.

По силата на този контракт кубинската федерация се задължава да пуска всички свои състезатели, които имат 6-годишен професионален опит и навършени 25 години да преминат в клуб от МЛБ. Федерацията може да дава по своя воля позволение и на играчи, неотговарящи на изискванията.

При всяка договорка кубинската страна ще получава " трансферна такса ". Това е четвърти сходен контракт на МЛБ, след тези с лигите на Япония, Южна Корея и Тайван.

" От доста години МЛБ търси метод да пресече незаконния трафик на бейзболисти от Куба, като сътвори законна, надеждна и безвредна опция за тези играчи ", показа комисионерът на лигата Роб Манфред. " Вярваме, че с това съглашение задачата е реализирана и то ще разреши на идващите генерации кубински бейзболисти да преследват фантазията си, без да се подлагат на тежките тествания на своите прародители, съумели да стигнат до МЛБ ".

Изпълнителният шеф на MLBPA Тони Кларк добави: " Установяването на сигурен и законен развой за влизане в нашата система е най-важната стъпка, която можем да предприемем, с цел да сложим завършек на употребата и застрашаването на живота на бейзболистите от Куба, които преследват кариери в Мейджър лийг. Сигурността и здравето на тези млади мъже остава наша съществена грижа ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР