Метрото ще има три нови спирки между Витоша и Студентски

...
Метрото ще има три нови спирки между Витоша и Студентски
Коментари Харесай

Разширяват метрото до Студентски град с три нови спирки

Метрото ще има три нови спирки сред " Витоша " и " Студентски град ". Този прелиминарен план на обстоен организационен проект за продължението на метрото одобри на съвещанието си Специализирания състав на Общинския експертен съвет по устройство на територията.
Той се отнася до първите 3 метростанции от бъдещото уголемение, които минават през кварталите " Кръстова вада-запад " и " Витоша ". Дължината на новото трасе ще е 3 км.
" Разширяването на втората метролиния от " Витоша " до  " Студентски гра " У е от първостепенна значимост за развиването, благоустрояването и обслужването на една от перспективните за развиване в капиталово и урбанистично отношение зони на София. Чрез него ще се обезпечи комфортна, бърза и качествена информационна връзка сред центъра и южните територии на града - квартал " Кръстова вада ", квартал " Витоша " и " Студентски град ", написа в известието на Направление " Архитектура и градоустройство ".
През тази година е планувано да стартира и строителството на метрото до " Слатина ". Разширението е през кварталите " Гео Милев " и " Слатина " до " Цариградско шосе " и Окръжна болница. То е с дължина 6 км и ще има 6 метростанции. 
Има подготвеност да стартира строителството и на метро през " Слатина ". Очакват се обаче решения на съда по импортирани от няколко жители тъжби.
Строителството на първото уголемение на третата линия стартира през март предходната година с построяването на 3 нови станции под бул. " Владимир Вазов " и тунелите сред тях. През тази година ще стартира и строителство на още една интермодална метростанция, която ще обслужва към 12 хиляди пасажера от " Обеля " и " Модерно предградие ". Готов е и проектът за уголемение на метрото през " Люлин " - 2 км с две нови станции до Околовръстния път. >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР