Метрото и електротранспортът в София няма да могат да платят

...
Метрото и електротранспортът в София няма да могат да платят
Коментари Харесай

Криза в София: Метрото и електротранспортът не могат да си платят тока

Метрото и електротранспорт ът в София няма да могат да платят цялостния размер на декемврийските си сметки за ток, които излизат през този месец. Това стана ясно на среща с присъединяване на кмета Йорданка Фандъкова, зам.-кметовете Дончо Барбалов, Кристиан Кръстев, общински съветници от ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация и синдикалисти.  
Сметката за електричество на столичния „ Метрополитен “ за месец декември е 3 725 730 лева Това е 3 пъти повече от декемврийската сметка през 2020 година 1 987 256 лева е декемврийската фактура на Столичния електротранспорт , което е съвсем двойно покачване по отношение на сметката за същия месец през 2020 година

 

Над 3,5 млн. са общо пристигналите фактури за електричество за декември и януари все още за електричеството на трамваите, тролеите и електробусите, пишат от Столична община. Очакванията са обезщетенията за цените на тока да се изплатят до края на март, а, „ с цел да не се стигне до спиране на електричеството, сдруженията би трябвало да изплатят цялостният размер на получените фактури “.

 

„ Столична община има финансовата опция да доплати нужните 1,5 млн. лева от личния си бюджет, само че поради ограничаването да харчи единствено 1/12 от бюджета си за миналата година, това не може да се случи “, съобщи кметът Йорданка Фандъкова.

 

Зам.-председателят на транспортната комисия в СОС Зафир Зарков от ГЕРБ-СДС прикани страната да даде 178 млн. лв. на столичния градски превоз „ поради увеличените в пъти цени на тока и природния газ, както и спада на пасажерите с към 1/3 на годишна база “.

 

КНСБ и КТ „ Подкрепа “ дружно с кмета на София ще желаят среща с финансовия министър Асен Василев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР