Метростанция Бул. България“ е била пълна с вода, тежките участъци

...
Метростанция Бул. България“ е била пълна с вода, тежките участъци
Коментари Харесай

Станция на софийското метро пълна с вода!

Метростанция " Бул. " България “ е била цялостна с вода, тежките сектори от плана на Линия 3 са доста. Това сподели пред публицисти инж. Стоян Братоев, шеф на „ Метрополитен “ ЕАД, по време на инспекцията на строителството на две от метростанциите от Линия 3 на метрото, съобщи организация „ Фокус “.

„ Тежките сектори бяха доста. Тук, където се намираме всичко беше цялостно с вода и беше безусловно подземна река. Преборихме се, несъмнено, имаше доста механически проблеми, само че въпросът е, че цялата трета линия в централния сектор в тези 8 км, близо 3 км минават под реки, а това са остарели реки на няколко стотин хиляди години, където в тях пясъкът е доста абразивен “, сподели инж. Братоев, като добави, че е трябвало вместо един път да се сменят резците - те са се сменили 4 пъти общо.

„ Това забавя строителството, само че машината мина преди десетина дни от станцията на " Орлов мост " и последният сектор на спектакъл " Зад канала “, съобщи инж. Братоев, като добави, че февруари месец би трябвало да завърши работата на машината, тъй като и там са имали проблеми с прекосяването на река.
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР