Методите за намаляване на безпокойството са широко поле и винаги

...
Методите за намаляване на безпокойството са широко поле и винаги
Коментари Харесай

Ето това е най-целебната музика според науката, чуйте я

Методите за понижаване на безпокойството са необятно поле и постоянно би трябвало да говорите със здравен експерт, с цел да определите кой способ ще работи за вас. Но какво ще стане, в случай че има метод да се успокои мозъка без никакви медикаменти или странични резултати? Според лицензираната клинична психоложка Дженифър Тейц, авторка на „ Нулиране на напрежението: Как да успокоите тялото и мозъка си за минути “, е потвърдено, че една ария дейно успокоява безпокойството.



В обичайна болнична конюнктура медикаментите постоянно са първата линия на отбрана против безпокойството. Това има смисъл поради множеството изследвания и опити, които поддържат тяхната сигурност и успеваемост. Но откриватели от Катедрата по анестезиология и интензивни грижи в Университета на Пенсилвания желаеха да видят дали музиката може да бъде заслужен сурогат. По-конкретно, те съпоставят резултатите на медикаментите с лечебната ария за усмиряване на мозъка преди здравна процедура.

Песента, употребена в изследването от 2019 година, оповестено в British Medical Journal, е Weightless от Marconi Union. Половината от пациентите в опита са употребявали слушалки, с цел да слушат тази ария, до момента в който другата половина от групата е получила бензодиазепиново лекарство за усмиряване на страстите.

„ Интересно е, че песента имаше сходни резултати като бензодиазепин, само че, несъмнено, песните нямат странични резултати. Това ни демонстрира, че методът „ повече си е повече “ за облекчение на напрежението е неверен. Интересното е, че ние сме необикновено издръжливи, а сетивата ни са невероятни. Те имат толкоз доста мощ “ , акцентира доктор Тейц.

Песента на Marconi Union може да бъде открита на множеството стрийминг платформи, тъй че я пуснете идващия път, когато сте уплашени. Но знайте, че това е единствено една от многото благоприятни условия за облекчение на безпокойството и може да не работи за всички. Може да са нужни опити и неточности, с цел да разберете коя музика ви оказва помощ да се успокоите. Може би това са релаксиращи типичен мелодии, антични мантри или просто ободряващи и познати песни, които към този момент обичате.

Музикалната терапия за тревога е потвърдена като сполучлива в клинични изпитвания, тъй че за какво да не опитате? Можете да слушате успокояващи мелодии всеки ден или да запазите обичаните си песни в плейлист, подготвен за слушане, когато се почувствате уплашени.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР