Методиката за избор на лечебни заведения, в които ще се

...
Методиката за избор на лечебни заведения, в които ще се
Коментари Харесай

До месец приключват с методиката за избор на болниците, в които ще има stroke центрове

Методиката за избор на лечебни заведения, в които ще се обитават центрове за интервенционална диагностика и ендоваскуларно лекуване на мозъчно-съдови болести (stroke центрове), се чака да е подготвена идния месец. Това излиза наяве от управническата стратегия на държавното управление, показана преди дни.

Припомняме, планът за основаването на тези центрове е част от Плана за възобновяване и резистентност, като концепцията е в страната да има 10 високотехнологични stroke центъра, които да обезпечават непрестанен достъп на популацията до минимално инвазивни процедури за диагностика и лекуване на исхемичен инсулт посредством ендоваскуларно лекуване в 6-те региони на обмисляне.

Проектът е на стойност над 128,5 млн. лева и се чака да приключи през 2026 година

Междувременно до края на тази година по него ръководещите са възнамерявали само правенето на методика за избор на лечебни заведения, в които центровете ще се обитават. До февруари 2024 година пък се чака да бъдат извършени публичните поръчки за избор на реализатори на строително-ремонтните работи по десетте обекта, а самите поправки би трябвало да стартират до края на идната година.

Паралелно с това ще се изготви документи за доставка на здравната инсталация, нужна на центровете, и ще се организира социална поръчка за избор на реализатори на доставката, като се чака доставчиците да бъдат определени до юли 2024 година

Очаква се благодарение на системата за въздушна незабавна помощ да се обезпечи бърза връзка за превоз на пациенти с инсулт до неврохирургични центрове при нужда от невроваскуларни оперативни процедури.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР