Методиката, по която се разпределят ваксините е сбъркана. Ние сме

...
Методиката, по която се разпределят ваксините е сбъркана. Ние сме
Коментари Харесай

Личен лекар: Пациентите искат да се ваксинират при нас, защото ни имат доверие |

" Методиката, по която се разпределят имунизациите е сбъркана. Ние сме хората, които би трябвало да вършат имунизациите. Моите пациенти желаят да се имунизират при мен, тъй като ме познават и тъй като ми имат доверие, в мен и моите сътрудници. Те не желаят имунизациите да се изсипят някъде на друго място и да се редят по 2 часа на опашки при хора, които не познават. " това сподели по Българска национална телевизия общопрактикуващия доктор от Кюстендил доктор Силвия Стефанова.

Личните лекари в Кюстендилско сигнализират за голям дефицит на ваксини в района, поради което не могат да ваксинират пациенти, записали се преди месеци.

От сдружението на общопрактикуващите лекари в региона са изпратили писмо до здравния министър, с цел да изразят недоволството си.

До момента в Кюстендилска област са получени едвам 850 дози, средно по един флакон от 10 дози на персонален доктор, а някои въобще не са получили.

" Звъним всеки ден, с цел да получим 10 дози, а идват мобилни екипи, които имунизират 600 индивида, подценяват ни по допустимо най-неприятния метод. Не сме заслужили с нищо сходно отношение, това ни предизвика да потърсим по-широка социална поддръжка. Ние трябваше да реагираме, да защитим сътрудниците и пациентите си ", сподели доктор Стефанова.

Пациентите ѝ са към 2500 индивида. Заедно със съдружника ѝ фамилната практика наброява към 5000 души.

В нейния лист са записани 200 пациенти, при сътрудника ѝ към 100.

" Тези хора чакат към този момент 2,5 месеца, с цел да получат заветната доза ваксина. Много мъчно е да избереш кого да ваксинираш с тези 10 дози, които съм получила досега. Преценявам кой е изложен на по-голям риск. Сега стана още по-трудно поради известията за съществени нежелани реакции от партидата на " АстраЗенека ", тъй като някои пациенти се отхвърлят, а ние слагаме единствено тази ваксина ", сподели доктор Стефанова.

Според нея са се натрупали прекомерно доста проби и неточности и не се ли трансформират нещата нищо хубаво няма да се случи.

" Ние сме към 4000 общопрактикуващи лекари в страната. Представете си, в случай че всеки от нас прави по 10 дози на ден, това са 40 000 дози, а ние се радваме на 17 000 имунизирани от измислени зелени коридори, в които се имунизират младежи, които не са рисковата група ", заключи доктор Силвия Стефанова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР