Методиката Evolve9, определяна от редица специалисти като най-добрата в тениса

...
Методиката Evolve9, определяна от редица специалисти като най-добрата в тениса
Коментари Харесай

Представиха най-добрата методика за тенис обучение на деца

Методиката " Evolve9 ", определяна от редица експерти като " най-хубавата в тениса за образование на деца ", беше показана в България.

На Националния тенис център в София Българската федерация по тенис публично започва програмата у нас. По този мотив семинар пред българските треньори изнесе създателят на методиката Майк Барел.
Над 50 родни експерти получиха скъпи упътвания и участваха в разнообразни занимания по програмата.
Майк Барел е треньор по тенис с над 25-годишен опит, като повече от 15 от тях прекарва в работа с деца до 10-годишна възраст. Барел има многочислени презентации на национални и интернационалните конференции и е създател на публикации и наръчници (един от които е по програмата на ITF Тенис 10).

Работил е по стратегии към USTA, Tennis Australia, LTA (GB), Chinese Tennis Association и доста други народи, в това число Холандия, Норвегия, Естония, Кипър и Унгария.

Основната цел по използването на програмата е българските деца и техните треньори да получат най-високо качество артикул, който да помогне за построяването на повече положителни тенисисти в бъдеще, да се доближи до повече развлечение в тренировките и да увеличи броя на практикуващите нашия спорт.

Мисията на " Evolve9 " е да помогне на треньорите да изградят по-добри и по-подходящи стратегии и да преподават качествено, като взимат поради потребностите на всяко дете. Основите на методиката са - схващане на детето, обучаване на детето и основаване на подобаващата среда. Чрез програмата могат доста елементарно да бъдат показани надпреварите като нещо, което не е толкоз мъчно и комплицирано. Тя им оказва помощ да съживят състезателя в себе си.

България е една от първите страни по света дружно със Сърбия, Норвегия и Съединени американски щати, които ще работят по тази стратегия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР