Методи АндреевБях загубил интерес към промените на Конституцията, които внасят

...
Методи АндреевБях загубил интерес към промените на Конституцията, които внасят
Коментари Харесай

Методи Андреев: Христо Иванов и цялата лидерска клика, окупирала ДБ, са измамници

Методи Андреев

Бях изгубил интерес към измененията на Конституцията, които внасят ПП-ДБ, тъй като там тежи дебелата сянка на Пеевски и Движение за права и свободи. Но след конференция на „ Правосъдие за всеки “ открих една забавна обява, която свидетелства, че в първия ден на 45-то Народно заседание, 27-те народни представители на Демократична България са внесли план за смяна на конституцията. Идеята им е останала единствено план, тъй като не са се намерили 60 депутати, които да го разпишат, само че въпреки всичко е било импортирано със декларирани планове.

 В този план става дума за 

лустрация и инспекция на интегритет

 Проектът планува всички лица, заемащи висши обществени служба в региона на защитата, националната сигурност, вътрешния ред и правосъдната система да бъдат подложени на лустрация за интервал от 10 години, в случай че са били сътрудници или са свързани с някогашната Държавна сигурност.

 

Освен това се планува да се прави и периодическа инспекция за интегритет, т.е. трансформират лустрацията в оръжие против корупцията. Всеки човек се изкушава, може да е бил некорумпиран, само че заемайки значими постове,  има заплаха да се корумпира  доближавайки се до баницата. За да има надзор за такива лица е необходим периодически тест интегритет, а това няма по какъв начин да не включва и проби с полиграф. Тогава Демократична България оферират още, че 10 000 жители могат да имат законодателна самодейност, като контрапункт на лобистките закони. Предвижда се да имат  конституционна самодейност и всички съдилища в България.

Но в сегашните импортирани промени на конституцията от ПП-ДБ, тези предложения  за лустрация и периодически тест интегритет

липсват

 Търся отговор – какво се трансформирало за две години, че Демократична България в този момент не е настояло тези текстове да намерят отражение в сегашните оферти? Отговорите могат да бъдат два: Политическа партия не са били съгласни тези текстове да бъдат общи, допустимо е, само че няма съображение да се счита, че това е повода. 

Вторият отговор е, че новите сътрудници ГЕРБ и Движение за права и свободи не са съгласни с тези хрумвания. Но за какво, в случай че е по този начин Демократична България не оповестиха още веднъж обществено тези техни остарели хрумвания, с цел да стане ясно кой е срещу тези текстове. Така Демократична България

 измамиха за следващ път своите гласоподавателите

 Явно става дума за избирателен популизъм и опит да компенсират електорат. Аз се усещам излъган и тази висша форма на машинация граничи с корупционерство. В основата на тази машинация е Христо Иванов и компания и цялата лидерска клика, окупирала Демократична България. Сега излиза наяве, че преди години са внесли тези значими текстове, тъй като са знаели, че няма минат, а в този момент когато има късмет за промени, не помнят за тях. 

Продължения на тази лъжлива политическа линия е и решението да наложат силово без прелиминарен избори внука и сина на Държавна сигурност за кмет на София. Нормалното политическо държание би било Демократична България да заявят на Политическа партия, че без значение дали им е спонсор Терзиев,  профилът на техния електорат не приема деца на Държавна сигурност да бъдат техни претенденти. Но очевидно тази тематика същински не интересува водачите на Демократична България.

 

И като приказваме за измами да прибавим и местенето на Народното събрание в постройката на някогашния партиен дом. В предходни години Групата за напън, част от която беше и Мартин Димитров отправихме искане до  Административния съд - дали руският герб, който стои над партийния дом, би трябвало да бъде сменен с български. Тогава ръководителят на Народното събрание Караянчева се оправда, че нямало пари. Защо в този момент мълчат гузно от Демократична България, откакто получихме отговор, че махането на герба е резонно.

Говоря с болежка за тези разминавания – истината е нелицеприятна.

 

Инфо: Фактор. бг

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР