Метеоролозите от Метео Балканс разкриха какво време ни очаква през

...
Метеоролозите от Метео Балканс разкриха какво време ни очаква през
Коментари Харесай

Метеоролозите от Метео Балканс разкриха какво време ни очаква пo Коледа и Нова година.

Метеоролозите от Метео Балканс разкриха какво време ни чака през декември и по този начин чаканите Коледа и Нова година.

Месецът стартира с повреждане на времето и превалявания от дъжд. Ще е по-често облачно и дъждовно. По-значителни ще са преваляванията над планините и в Югоизточна и Централна  България. Към 3-4 декември  чака в крайните северозападни региони, Предбалкана и по високите западни полета да завали и сняг.

Около 5 и 7 декември времето ще се стабилизира, а облачността ще се раздра. До края на първото десетдневие след краткотрайно спиране от юг преваляванията още веднъж ще се засилват, само че ще са най-вече от сняг и температурите ще се намалят. Очаква се утежняване на синоптичната конюнктура.

Средните дневните температури ще са типични за сезона и ще са сред 6-8 градуса. Очакваме сензитивно намаляване на температурите към края на първото десетдневие на декември. Очакваме съществено източно навлизане и температури под минус 10 градуса в ниските региони.

Повечето климатични модели предвиждат, че странната ни ще попада под въздействие на високо налягане  над Източна Европа. Температурите ще стартират да се намаляват, а облачността над нашата страна ще е по-често раздрана и ще бъде слънчево. Очакваните температури ще са под минус 10 °С. Ще има условия и за целодневни мъгли.

Към края на второто десетдневие, сред 17 и 20 декември, термометрите още веднъж ще се покачат. Ще е облачно и мъгливо.

Затоплянето ще продължава и по време на третото десетдневие. Около 23 и 26 декември се чакат валежи, които ще минават в снеговалежи над планинските региони.

По-топло ще се задържи в ниското. Към момента (27.11.), прогнозите сочат, че към Коледа времето ще е извънредно топло и даже дневните температури ще са над 15 °С.

Към края на годината температурите ще се намаляват. Очакваме и нови превалявания от дъжд към Нова година.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР