Метеоролозите очакват, че през идните дни температурите в България ще

...
Метеоролозите очакват, че през идните дни температурите в България ще
Коментари Харесай

ДПА: В Южна Европа температурите ще продължат да се покачват

Метеоролозите чакат, че през идните дни температурите в България ще не престават да се покачват, написа ДПА и споделя за жегите и пожарите в България, Турция, Гърция и Италия.

" Жега и горски пожари в България " - под това заглавие организация ДПА оповестява за горещата вълна в страната с температури, достигащи 40 градуса по Целзий. 60 хектара иглолистни гори са изгорели покрай Твърдица, през вчерашния ден огънят е бил подложен под надзор, само че пожарът не е сподавен напълно, осведоми организацията. " Хеликоптер, бойци, пожарникари и доброволци вземат участие в гасенето. Смята се, че пожарът е тръгнал от едно бунище. "
 Еколози: Средиземно море се трансформира в тропическо Еколози: Средиземно море се трансформира в тропическо
Средиземно море бързо се трансформира в тропическо море, а температурите се покачват с 20 % по-бързо от междинната стойност в международен мащаб...

Температурите ще продължат да се покачват

ДПА оповестява, че по-малки горски пожари бушуват и в Югоизточна България. " През това лято в страната се надига към този момент с трайно високи температури. Вчера в съвсем цяла България беше разгласен вторият по съвестност код " оранжево " за рисково високи температури.

В Сандански на югозапад се чакат температури от 40 градуса, в столицата София през вчерашния ден температурата доближи 36 градуса. Метеоролозите чакат, че през идните дни температурите ще продължат да се покачват. "

Пожари бушуват в Гърция, Турция и Италия
 Очакват ни рекордни температури в идващите пет години Очакват ни рекордни температури в идващите пет години
Метеоролозите на Организация на обединените нации предвиждат рекордно високи температури през идващите пет години, със междинна температура, която да надвиши с 90...

В прилежаща Турция горските пожари към този момент лишиха живота на трима души, оповестява телевизионният канал ntv. Стотици хора бяха евакуирани от ваканционните райони в южната част на страната, оповестява турската работа за битка против естествените бедствия. В покрайнините на Анталия бяха евакуирани 18 селища.

провокираха пожари и в Гърция. След еднодневна битка, пожарникарите сложиха под надзор горския пожар в покрайнините на Атина, който към този момент застрашаваше предградията на столицата.

Срещу горските пожари и рисковата жега се борят и в Италия, като най-тежко е ситуацията в Южна Италия - в Калабрия, в Сицилия и на Сардиния. Засегната обаче е и столицата Рим и заобикалящата я провинция.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР