Метеорологичните обстановка в страната сега е по-спокойна в сравнение със

...
Метеорологичните обстановка в страната сега е по-спокойна в сравнение със
Коментари Харесай

Обстановката в страната се успокоява

Метеорологичните конюнктура в страната в този момент е по-спокойна в съпоставяне със сутринта. Няма бедстващи хора или такива, които са с непосредствена заплаха за живота . Това разгласи основен комисар Николай Николов от Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " по време на постоянния месечен брифинг в Министерство на вътрешните работи.

Николов напомни, че обстановката в последните дни в страната доста се е усложнила , само че готовността е на целия персонален състав да реагира при потребност от оперативна активност.

 Цял квартал в град Роман е залят от вода Обновена
Цял квартал в град Роман е залят от вода

Община Етрополе разгласи бедствено състояние

Главен комисар Николов акцентира, че са нужни незабавни, превантивни и осигурителни ограничения . Всички сериозни сектори се следят, а техниката за изключителни обстановки е подготвена за деяние.

Към сегашния миг 243 са извършените интервенции . Извършени са отводнявания на изби и подлези, охраняват се мостове, подлези и сериозни сектори, където има възбраната за достъп до тях. На територията на няколко общини е оповестено бедственото състояние.

 Вода заля хиляди декари в община Садово
Вода заля хиляди декари в община Садово

Приливната вълна заля квартал в град Роман

В девет от случаите се е наложило чиновници да изведат най-вече възрастни хора от домовете им, които към този момент са били залети. " Пряка заплаха за живота им не е имало, само че не бихме могли да ги оставим в наводнените им домове, изясни той.

Все още остава усложнената ситуацията към река Малък Искър . Предупредени са областите Враца и Монтана за предприемане на нужните превантивни ограничения.

 Военните още веднъж в Смолян поради наводненията
Военните още веднъж в Смолян поради наводненията

Разчистват наводнените улици в квартал " Райково "

Последният случай е от преди половин час в Роман, сподели още основен комисар Николов. Ако сме могли до момента да създадем нещо във връзка с предварителната защита, то е единствено да организираме мониторинг, изясни той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР