Метеорит Снимката е илюстративнаАмериканската космическа агенция НАСА съобщи, че късно

...
Метеорит Снимката е илюстративнаАмериканската космическа агенция НАСА съобщи, че късно
Коментари Харесай

Падна половин тон метеорит, предизвика трус

Метеорит Снимката е илюстративна
Американската галактическа организация НАСА заяви, че късно в сряда е паднал астероид с тегло 450 кг и диаметър 60 см, в Макалън, Тексас. Агенцията разгласява и карти, показващи хипотетичната зона на рухване на обекта.

„ Въпреки че метеоритите нормално се удрят в земната атмосфера с висока скорост, те се забавят, до момента в който пътуват през атмосферата, и се разпадат на дребни фрагменти, преди да паднат на земята. Метеоритите се охлаждат бързо и нормално не съставляват риск за обществеността “, се споделя в изказване на НАСА.

В изказването също по този начин се насочва молба, в случай че бъде открит откъс от астероид, да се извърнат към Смитсоновия институт, с цел да предадат падналото небесно тяло за проучване.

„ Метеоритът, следен в небето над Макалън, припомня за нуждата НАСА и други организации да покачат нашето схващане и отбрана на Земята, да обединят научния и инженерния опит, с цел да реализиран прогрес в проучването на космоса от индивида, да интегрират земните и планетарните проучвания за задълбочаване на нашето схващане за Слънчевата система и да предизвикват сполучливите галактически задачи посредством понижаване на риска “, се споделя в изказването.

Падането на астероида е било белязано от трептене на прозорците на къщите наоколо до мястото на удара и къс внезапен земен трус, оповестяват локалните медии.

Освен това спътници на Националната метеорологична работа на Съединени американски щати също са засекли придвижването на астероида, като са отчели съпътстващо огнено кълбо.

Смята се, че на Земята дневно падат сред 5 и 6 тона астероиди – или 2000 тона годишно. Повечето открити астероиди са с тегло от няколко грама до няколко десетки тона.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР