Метавселената на Facebook има и тъмната си страна. Жена разказва

...
Метавселената на Facebook има и тъмната си страна. Жена разказва
Коментари Харесай

Тъмната страна на Метавселената - жена беше групово изнасилена

Метавселената на Фейсбук има и тъмната си страна. Жена споделя по какъв начин се е сблъскала с нея незабавно, откакто пристъпила в този нов свят. Само за секунди тя била „ виртуално групово изнасилена “, оповестява USA Today.

„ 60 секунди след включването си бях словесно и полово унизена от 3-4 мъжки аватара, най-малко с мъжки гласове, които групово изнасилиха моя аватар и снимаха “ – споделя 43-годишната майка от Лондон Нина Джейн Пател в свое писмо до Medium.

Когато се пробвала да избяга, виртуалните изнасилвачи ѝ закрещели да не се прави, че не ѝ харесва и да се „ потърка със фотографията “.

„ Беше сюрреалистично! Беше кошмарно! “ – споделя жертвата. Тя споделя още, че освен е била опипвана, само че и имало хора, които поощрявали това.

Сексуалното принуждение в Метавселената към този момент се трансформира в проблем.

Друга потребителка се оплакала, че аватар е опипвал нейния аватар. По думите ѝ половият тормоз не е смешка работа и в елементарния интернет, само че във виртуалния свят има още един слой, който прави прекарването доста осезаемо.

Миналата година Марк Зукърбърг разгласи, че името на компанията-майка на Фейсбук става Meta и че ще се концентрира върху хипотетичната цифрова галактика на бъдещето. В този виртуален свят аватарите на хората теоретично ще могат да вършат всичко, което се прави и в действителния свят.

„ Съжаляваме, че това се случва. Искаме всички в Horizon Venues да имат позитивно преживяване, елементарно да намират инструментите за сигурност, които могат да оказват помощ в обстановка като тази, и да ни оказват помощ да проверяваме и да предприемем дейности “, споделя Джо Осбърн, представител на Meta, пред VICE News.

Horizon Venues е предопределено да бъде пространство за образуване на виртуални събития, като концерти.

Пател споделя в нейното писмо, че не е използвала защитната алтернатива, тъй като всичко се е случило доста бързо. Освен това, когато споделила претърпяното, срещнала недоброжелателни мнения, които ѝ препоръчвали да не си е правила женски аватар и определили недоволството ѝ като „ презрян рев за внимание “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР