Металните решетки, поставени на парадния вход на Народното събрание, ще

...
Металните решетки, поставени на парадния вход на Народното събрание, ще
Коментари Харесай

Никола Минчев за решетките: Ще бъдат махнати, надявам се това да остане само лош спомен


Металните решетки, сложени на парадния вход на Народното събрание, ще бъдат отстранени. Това разгласи ръководителят на Народното събрание Никола Минчев.

"Ще бъдат махнати, съгласно рекомендациите на Министерство на културата. Свързахме се с тях още през днешния ден, с цел да ни връчат както акта, по този начин и предписанието за унищожаване, ще се съобразим с тях без да ги апелираме ", разгласи ръководителят на Народно събрание Никола Минчев.

Той сподели още, че слагането на металните решетки е коствало 34 хиляди лева

Процедурата по монтирането им е придвижена от основния секретар на Народното събрание Габриела Килфанова. До него стигнала единствено докладна бележка за вътрешно компенсиране на разноските от бюджета на Народното събрание, имало е въпреки всичко устно координиране с специалисти за слагането на решетките.

Минчев изключи политическа офанзива поради обстоятелството, че основният секретар е предопределение на предходния ръководител на Народно събрание Ива Митева. Все още не е взел решение дали Килфанова ще бъде освободена:

"Дори да се стигне до такова решение, няма да го съобщавам през медиите ", сподели ръководителят на Народното събрание.

Малко преди този момент Ива Митева отбрани основния секретар:

"Аз съм, да, назначила основния секретар, и считам, че основният секретар си е приключил работата по този начин, както би трябвало да си я свърши. Мисля, че ръководителят на Народното събрание би трябвало да върне лентата и да ревизира цялата фактология, само че да се крие ръководителят на Народното събрание зад администрацията, минимум не е редно ".

Пълна инспекция ще бъде направена, увери Минчев, само че, без значение от резултата, той поема отговорността за случилото се:

"Е, аз въпреки всичко съм ръководител на Народното събрание, тъй че нося отговорност, уповавам се това да остане единствено неприятен спомен ".

Ще бъдат отстранени и външните защитни заграждения пред Народното събрание. А на въпрос по какъв начин ще се охранява постройката, Минчев съобщи:

"Както сме се пазили и до момента, явно ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР