Металната кутия, защитаваща статуята на Уинстън Чърчил в Лондон, станала

...
Металната кутия, защитаваща статуята на Уинстън Чърчил в Лондон, станала
Коментари Харесай

Статуята на Чърчил в Лондон ще бъде извадена от металната кутия за визитата на Макрон

Металната кутия, защитаваща статуята на Уинстън Чърчил в Лондон, станала обект на вандалска демонстрация по време на неотдавнашните митинги, ще бъде извадена на показ през днешния ден по случай утрешната аудиенция на френския президент Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на, съобщи лондонското кметство, представено от Българска телеграфна агенция.

В началото на юни статуята на фамозния закостенял английски министър председател покрай Народното събрание стана обект на вандалска демонстрация сходно на няколко други признака на английското колониално минало, станали неотдавна цел на участници в демонстрациите против расизма.

"Бил е расист ", написаха на монумент на Чърчил в Прага

Под името на Чърчил беше написано "Бил е расист ". Опасявайки се от нови вандалски актове, лондонското кметство реши да огради статуята с железна кутия, преди проведените предходната събота митинги на антирасистки организации и крайната десница в английската столица.

Засега защитните заграждения на статуите на Нелсън Мандела  Нелсън Мандела Нелсън Ролихлахла Мандела е южноафрикански политик от народността кхоса, лидер на Африканския и Махатма Ганди остават, само че се разисква опцията за тяхното унищожаване, посочи представител на лондонския кмет Садик Хан.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР