Metallica дари част от своите приходи за построяването на болница

Metallica дари част от своите приходи за построяването на болница ...

Metallica дари част от приходите си за болница.


Metallica дари част от своите приходи за построяването на болница В Румъния. Хевиметъл музикантите са взели решение да дадат сумата от 250 000 евро, получени от продажбата на билети, на местна асоциация.

Парите са преведени от името на фондацията на групата – „All Within My Hands“ („Всичко е в ръцете ми“). От „Daruieste Viata“ („Дайте живот“) съобщават, че са получили парите малко преди концерта на Metallica в Букурещ, който бе напълно разпродаден.

Румънската асоциация стои в основата на строителството на детска онкологична болница, което е стартирало в Букурещ още през 2018-а. През последните три десетилетия в страната няма друго ново лечебно заведение.

„Румъния има една от най-слабо развитите инфраструктури заради неспособната си публична администрация, корупция и бюрокрация, въпреки години на силен икономически растеж и милиарди евро, дошли от фондовете на Европейския съюз. Настоящото правителство неколкократно отлагаше плановете да построи три нови регионални болници, за които ЕС е отпуснал средства“, съобщава Ройтерс.

По план болницата трябва да бъде завършена догодина.

Източник: tialoto.bg