Металика - група, премахнала бариерите в хеви метъла и утвърдила

...
Металика - група, премахнала бариерите в хеви метъла и утвърдила
Коментари Харесай

Новият албум на Металика излиза днес, групата тръгва на турне

" Металика " - група, премахнала бариерите в хеви метъла и утвърдила се като представител на тежката артилерия в музикалната промишленост, се завръща с нов албум, който излиза през днешния ден, и потегля на турне, съобщи Франс прес. 

Предишното международно турне на " Металика ", което стартира през 2016 година, преди да бъде прекратено през 2020 година поради коронавирусната пандемия, е осъществило доходи от над 400 милиона $, съгласно сп. " Форбс ". 

" Металика " са измежду ограничавания брой водачи в музикалната промишленост, които се интересуват освен от твърдите си почитатели, само че и от по-широката аудитория ", споделя Бен Барбо, началник на френския фестивал Хелфест, фокусиран върху метъл музиката, който предходната година притегли 420 000 фенове. 



Калифорнийският квартет съумя да " премине оттатък жанровете ", свирейки на трибютния концерт за Фреди Меркюри, макар че са метъли ", припомня Люк Фрелон от френското уеб радио " Фип Метал " (Fip Metal).

Бен Барбо си спомня за " безгрижните " музиканти, макар че са заобиколени от " впечатляваща машина, екип от близо 100 души ".

За идната обиколка на игрища ултра-ВИП пропускът е над 7000 $ за осем души и две вечери. Защото калифорнийската групировка " вижда двойно " всякога в това турне, в границите на което ще има концерти на " Стад дьо Франс " на 17 и 19 май.



" Това се трансформира в нещо като рок-бизнес страшилище, членовете на групата може би са изгубили ясна визия на фона на голям мениджмънт. Въпреки това аз ще съм първият, който ще отиде на двете вечери на " Стад дьо Франс ", споделя Фрелон.  

Нещата през днешния ден са прекомерно разнообразни от времето на първия им албум от 1983 година " Kill `em all " и нишата, в която се появяват, тази на траш метъла, не най-достъпната в музикално отношение. 

Неотдавна групата даже закупи цех за сплескване на винил за личните си потребности, откакто този притежател за първи път задмина компакдисковете по продажби в Съединени американски щати. 

Животът на създателите на " Металика " -  вокалът и китарист Джеймс Хетфийлд и барабанистът Ларс Улрих, които наближават 60-те, се трансформира през 1991 година с " Metallica ", прочут като " Черния албум ". Той им разрешава да доближат до необятната аудитория с шлагери като " Enter Sandman " и " Nothing Else Matters ", които имат надлежно малко над и малко под един милиард слушания във водещата музикална платформа Спотифай. 



" Металика " взе участие в демократизацията на хеви метъла в страни като Франция, където жанрът дълго време беше блокиран, до момента в който в скандинавските страни той е част от известната просвета и в излъчвания като " Гласът " гостуват метъл артисти ", означават анализаторите. 

Хитовото парче на " Металика " " Master of Puppets " от 1986 година даже влезе в сполучливата поредност на Нетфликс " Странни неща ". 

В знак за статута на " Металика ", с цел да слушат авансово новата им тава " 72 Seasons ", която излиза на 14 април, критиците трябваше да се съобразят със същите ограничавания като за последния албум на суперзвездата Адел - да оставят телефоните си в дрешника на звукозаписната компания и да подпишат декларация за конфиденциалност до повдигането на ембаргото. За съпоставяне - за множеството реализатори записите или линковете за слушане се изпращат до пресата авансово.

Феновете и любопитните ще могат да слушат новия албум в деня преди премиерата му в избрани киносалони по света и да открият 12-те части, измежду които няколко калибрирани за игрища като " You Must Burn! "

Новият албум " 72 Seasons " на " Металика " приключва с над 11-минутното парче " Inamorata " - най-дългото, което групата в миналото е записвала.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР