Метален фургон е паднал върху двама души при извършване на

...
Метален фургон е паднал върху двама души при извършване на
Коментари Харесай

Ужасяващ инцидент на територията на Лукойл Нефтохим!

Метален фургон е паднал върху двама души при осъществяване на ремонтни действия от " ПМУ “ АД, на територията на Лукойл Нефтохим. Инцидентът е станал през вчерашния ден следобяд, има умрял служащ. Това е обяснил Павлин Васков от Инспекцията по труда в Бургас, който е бил сбит, тъй като е отвън страната пред БНР.

В Окръжна прокуратура Бургас се води досъдебно произвеждане по отношение на случая от 4 април, следобяд, станал на територията на Лукойл Нефтохим, сподели прокурор Христо Колев. " Установено е, че четирима служащи е трябвало да реалокират с товарен автомобил железен фургон,  вид резервоар.

При работата за преместването му и повдигането му във въздуха се е скъсало металното въже, на което е бил закачен металният фургон. В обсега му са попаднали двама от служащите, които са получили тежки пострадвания. Единият от тях е бил с заплаха за живота, само че при превозването му до болничното заведение е умрял, другият е бил признат по неотложност, с пострадвания по ръката, сега се намира в УМБАЛ Бургас.

Констатирано е, че служащите са били от  " ПМУ “ АД,  а не на Лукойл България. Те са били инструктирани за сигурност преди да стартират работа. По делото са конфискувани всички документи,  които имат значение да случая. Установени са очевидци.

Назначена е техническа експертиза, която да даде отговор на въпроса за аргументите довели до този случай, както и медицински експертизи за определяне на пострадванията на служащите ", посочи прокурор Колев.

От " ПМУ “ АД към този момент нямат публично мнение за случая.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР