Метачка на „Чистота“ развесели и в същото време натъжи минувачи

...
Метачка на „Чистота“ развесели и в същото време натъжи минувачи
Коментари Харесай

Пловдивска метачка показа какво е истински айляк, шефовете ѝ негодуват, че я снимат

Метачка на „ Чистота “ развесели и в това време натъжи минувачи в Пловдив с айляшкото си разчистване. Служителката на общинското дружество по-скоро размята метла с непрецизирани придвижвания наляво-надясно, вместо да почиства качествено прашния периметър.

Клипът е сниман на ул. „ Рая “ в кв. „ Христо Смирненски “, която през последните години е самобитна строителна площадка. И към този миг се осъществят градежи на няколко жилищни комплекса и здания - в композиция с създаване на ВиК връзки. В периметъра е разкопано и прашно още поради построяването на разпределителен топлопровод по план на ЕВН.

При тези условия сходни сектори имат потребност от постоянно и съществено разчистване от страна на Общината, разрешила осъществяването на такова всеобщо строителство. Иначе рискуваме те да се трансфорат в прашни петна, които да въплъщават новите квартали на Пловдив – препълнени, кални и тесни урбанистични пейзажи.



За коментар по тематиката TrafficNews потърси Оперативна програма „ Чистота “ – шеф на метачката от клипа. Оттам осъдиха снимането на служителката без нейно познание и категорично разрешение, като го дефинираха като нелегално.

„ Служителката на „ Чистота “ извършва своите трудови отговорности. Тя е с работно облекло и светлоотразителна жълта жилетка “, допълниха от предприятието.

На въпрос какъв брой постоянно и с какви начини се почиства улица „ Рая “, ни бе отговорено, че се прави ежедневно машинно метене и миене . Заради камионите, които разнасят пръст от околните строителни обекти върху асфалтовата настилка, се постанова и ръчно метене денем, обявиха още от „ Чистота “.

За страдание живеещите на улицата, част от така наречения кв. „ Христо Смирненски “ 3, нямат чувството, че разчистване се прави толкоз постоянно.

Истината е, че колкото и старания и запас да отделя общинското дружество, до момента в който всеобщите строителни действия не престават с този интензитет – Пловдив няма да бъде зелен парадайс, а прашно и нездравословно леке.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР